Torsdagssalt, tilberedt efter en særlig opskrift, anses for at være mirakuløst og terapeutisk.
Torsdagssalt – hvordan man laver / depositphotos.com, pixabay.com
I den hellige uge er det ifølge folkeskikken almindeligt at tilberede det såkaldte torsdagssalt eller sort salt. Man mener, at det er udstyret med stærk energi, er en kraftfuld amulet og har helbredende egenskaber. Vi fortæller dig, hvordan du laver torsdagssalt, og hvornår du skal tilberede det.
Hvad er torsdagssalt?
Torsdagssalt er salt, der tilberedes skærtorsdag aftenen før påske, deraf navnet. I folket har dette salt særlige egenskaber og bruges som en amulet, ligesom indviede pilekviste.
Torsdagssalt – sådan gør du
I gamle dage blev torsdagssalt tilberedt i ovnen. Moderne husmødre laver det i ovnen eller direkte på en stegepande.
Torsdagssalt – opskrift
Tag kun salt til tilberedning, eller tilsæt mel og lægeurter:
- stensalt – 1 kg;
- mel – 12 spsk;
- urter (f.eks. morgenfrue, malurt, mynte, salvie eller andre) – en knivspids hver.
Salt (eller salt med mel og urter) hældes i en tør gryde og holdes på lav varme, mens man rører rundt og beder Fadervor. Gør dette, indtil saltet er sort. Det samme princip bruges til at tilberede det i ovnen.
Torsdagssalt 2024 – hvornår skal det tilberedes
Torsdagssalt tilberedes onsdag aften eller torsdag morgen. Nogle husmødre laver det, efter at de har gjort rent – det vigtigste er at lave det før solnedgang.
Skærtorsdag i 2024 falder på 2. maj.
Torsdagssalt – anvendelse
Det færdige torsdagssalt pakkes i poser eller poser og indvies i påskekurven.
Man mener, at sort salt er i stand til at slippe af med sygdomme, onde øjne og dårlige hensigter. Det bruges som en amulet hele året: salt mad, bær det med dig i en taske, læg det i små børns barneseng.
Der er også et særligt rit med torsdagssalt, ved hjælp af hvilket de uddriver det onde fra huset: Til dette formål hældes det lidt efter lidt i husets hjørner og samles derefter op og begraves et eller andet sted, det er ikke tilladt at smide det i affaldet.