Perfekt creme fraiche: hvorfor den bliver flydende, hvordan man tykner + gennemprøvet opskrift

Hvad skal man gøre, hvis creme fraiche ikke blev til creme fraiche, og hvordan man tykner den korrekt første gang – lær i materialet Vi.

Sådan laver du creme fraiche til kage derhjemme / depositphotos.com

Creme fraiche anses for at være noget af det enkleste – pisk mælkeproduktet med sukker eller kondenseret mælk, og overhæld derefter kagerne med det – hvad kunne være nemmere. Men hvis og dens ncer – når cremen forbliver flydende og ikke tykner. Vi fandt ud af, hvad der kan bruges som fortykningsmiddel til creme fraiche, og hvordan man laver perfekt creme fra første gang.

Tidligere talte vi om, hvordan man laver en smuk proteincreme til en kage med sine egne hænder.

Hvorfor creme fraiche blev flydende – de vigtigste årsager

For det første er det vigtigt at indse, at cremens konsistens afhænger af fedtindholdet og kvaliteten af creme fraichen. Fløde kan blive flydende, hvis du bruger creme fraiche af dårlig kvalitet, som har få naturlige ingredienser, men mange forskellige tilsætningsstoffer. Fedtindholdet er også vigtigt, for hvis det er under 25 %, vil fløden sandsynligvis være flydende.

Nyttigt Lifehack, hvordan du kan lave fløde af creme fraiche med et fedtindhold på 15 – Overfør cremefraichen til gaze, lav en pose, hæng den i hjørnerne over en skål, og send konstruktionen i køleskabet i 8-10 timer. Husk, at du i dette tilfælde skal bruge 2-3 gange mere creme fraiche end angivet i opskriften.

For det første bliver cremen måske ikke tykkere, hvis du har brugt sand i stedet for flormelis – vil de store krystaller tynde cremen ud. Så mal sukkeret i en kaffekværn, eller køb flormelis med det samme.

Den tredje, Fløde og creme fraiche skal opbevares på køl – Hvis de har stuetemperatur, får du en flydende creme. Men selv om ingredienserne har den rette temperatur, må du ikke piske for meget, da cremefraichen ellers vil dele sig i fedt og vand. Sluk for røremaskinen, så snart cremen begynder at blive tykkere.

Sådan gør du creme fraiche til kage tykkere – muligheder og metoder

Creme fraiche kan fortykkes med forskellige produkter: gelatine, stivelse, mel, smør, hytteost eller fløde. Vi tilbyder flere gennemprøvede metoder:

  • Kartoffel- eller majsstivelse – hæld 25 g stivelse pr. 600 g fløde, pisk med en røremaskine, og stil på køl i 30-60 minutter;
  • ekstra hvedemel – sigt, tilsæt 25 g mel pr. 600 g fløde, tilsæt i portioner, pisk fløden;
  • Gelatine – Opløs 15 g husblas i varmt vand (til 600 g fløde), afkøl, hæld det i fløden, og pisk med en røremaskine;
  • Smør – Til 600 g fløde tager du 100 g smør, blødgør det, tilsætter det i beholderen i stykker og pisker med en røremaskine;
  • hytteost – Kom 400 g hytteost (til 600 g fløde) i en skål, gnid det gennem en sigte, og bland det.

Du kan også bruge særligt fortykningsmiddel til creme fraiche – det fås i butikkerne. To pakker fortykningsmiddel er nok til 500 g creme. Kom det i beholderen med fløden, pisk med en røremaskine, og sæt den i køleskabet i 20 minutter.

Creme fraiche til en tyk kage – opskrift

  • 20% creme fraiche – 1 liter;
  • flormelis – 3-4 spsk;
  • vanillin – på spidsen af en kniv.

Tag et dørslag, og læg det i en dyb skål. Læg firedobbelt foldet gaze i skålen, og hæld creme fraiche over gazen. Bind gazeens hjørner sammen til en pose. Læg den i køleskabet natten over.

Tag cremefraichen ud af gazen og kom den over i en anden skål, rør rundt og tilsæt flormelis og vanillin. Pisk med en røremaskine, indtil den ønskede konsistens er dannet (ca. 10 minutter). Fordel den færdige creme på kagebundene.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet