Hvordan man tilbereder svinetunge på forskellige måder – læs i Vi-artiklen.
Hvor lang tid koger svinetunge / depositphotos.com
Blandt et stort antal forskellige biprodukter er svinetunge ikke det sidste sted med hensyn til anvendelighed. På grund af det faktum, at produktet indeholder magnesium, fosfor, kalium, kobber, natrium samt andre vigtige stoffer, anbefales svinetunge selv til børns kost. Vi fortæller dig, hvordan du tilbereder svinetunge korrekt.
Tidligere talte vi om, hvilken del af svinekødet der er mest skadelig, og hvad der er mest lækkert.
Sådan vælger du en svinetunge – reglerne
For at købe et kvalitetsprodukt er det bedst at gå på markedet – det er der, du får mulighed for at betragte, røre og lugte hele det udbudte sortiment. En normal svinetunge, som du kan købe, bør være:
- lyserød i farven;
- med en karakteristisk neutral kødsmag;
- fast og tæt at røre ved.
Hvis du ser grå eller brune pletter, bør du ikke spise tungen. Du kan også udføre en ekstra test og trykke din finger på delproduktet. Fordybningen på en frisk tunge vil hurtigt forsvinde, men hvis ikke, betyder det, at produktet har været frosset og optøet gentagne gange.
Sådan renser du en svinetunge – den forberedende fase
Før du tilbereder delproduktet, skal du befri det for unødvendige dele. Tag svinetungen og læg den i en skål med vand i 1 time, så delproduktet tøer helt op. Fjern derefter film og andre dele af svinekroppen, som vi ikke har brug for, med en skarp kniv. Hvis du ser, at der er snavs eller hår på produktet, skal du også fjerne dem. Skyl tungen i rent vand, og lad den ligge i blød igen i 30-40 minutter.
Svinetunge – madlavningsopskrifter
Sådan et produkt tilberedes fra en halv time til to – afhængigt af, hvordan og i hvad du beslutter dig for at tilberede det.
I en gryde
Du skal tage en stor beholder og hælde vand i den. Sæt den på ilden, og vent på, at den livgivende fugt bliver til en kraftig kogning. Så snart det sker, kan du trygt lægge svinetungen i gryden og vente i 1,5 – 2 timer. Sammen med delproduktet kan du tilsætte peberkorn, laurbærblad og andre krydderier, men ikke salt – det er bedre at krydre produktet helt til sidst. Glem ikke at røre i tungen med jævne mellemrum og fjerne skummet under tilberedningen.
I multicookeren
Læg delproduktet i skålen på apparatet, og hæld vand over, så det dækker svinetungen helt. Vi anbefaler at lægge skrællede løg og gulerødder i multikogeren sammen med tungen – så bliver det kogte produkt mere aromatisk og velsmagende. Derefter skal du lukke låget på multicookeren, vælge tilstanden “Stew” og lade produktet stå i 1 time. Efter denne tid skal du åbne låget, fjerne skummet, tilsætte salt og tænde for enheden igen i 30 minutter i samme tilstand.