Hvor mærkeligt det end lyder, så bruger 90 % af værtinderne ikke skuffen under ovnen til det, den er beregnet til. Læs om, hvordan du bruger den korrekt, og hvorfor du har brug for den.
Hvorfor har du brug for en bakke i ovnen / foto depositphotos.com
Absolut alle stationære gas- og elkomfurer, som har en ovn, er udstyret med en særlig skuffe placeret i bunden. Det paradoksale er, at ingen værtinde, der har købt et nyt komfur, lægger mærke til skabet under ovnen.
Vi undersøger komfurets funktioner, vænner os til de nye knapper og brændere, men af en eller anden grund tænker vi aldrig på, hvad pladsen under ovnen er til.
Tidligere skrev vi om, hvordan du rengør din ovn, og i dag fortæller vi dig om de funktioner på dit komfur, som du ikke engang var klar over, at du havde.
Hvad ovnens skuffe er til
På alle komfurer er der et lille rum under ovnen med en dør, der kan lukkes separat. Det er svært at tro, men næsten alle husmødre bruger dette rum forkert. I praksis viser det sig, at skabet under ovnen enten aldrig bliver åbnet, fordi man ikke lægger mærke til det, eller også bliver det brugt på en forkert måde.
Det oprindelige formål med dette rum var imidlertid at opretholde temperaturen på frisklavet mad eller at opvarme mad, der allerede var kølet ned.
Da man designede komfurerne, gik man ud fra, at værtinden ville kunne stille tallerkenerne med den tilberedte mad i skabet under ovnen. På den måde ville hun have fire frie brændere til yderligere madlavning, og maden ville ikke blive kold i lang tid, da de arbejdende brændere ville opretholde temperaturen i både ovnen og skabet nedenunder.
Så svaret på spørgsmålet om, hvorfor du har brug for en hylde under ovnen, er enkelt. til varm madhvis du vil have den til at holde sig varm så længe som muligt.
Sådan åbner du skuffen under ovnen korrekt – et hurtigt trick
Hvis du først nu har opdaget, at din kogeplade har en mærkelig låge under ovnen, og vejledningen for længst er gået tabt, skal du ikke trække i håndtaget på denne låge – så kan du ikke åbne den.
Hvis du ikke ved, hvordan du åbner skuffen under ovnen, skal du gå ud fra, at næsten alle komfurer har en mærkelig låge. Disse skuffer er lavet til at glide ud. Det vil sige, at døren til sådan et skab ikke kan åbnes, men skal trækkes ud sammen med hele skabet.
For at få adgang til indersiden skal du tage fat i håndtaget på døren eller, hvis der ikke er noget håndtag, frontpanelet i bunden, løfte døren lidt og trække skuffen mod dig.
Hvad du kan opbevare i skuffen under ovnen / foto depositphotos.com
Gør det aldrig – hvad kan ikke opbevares under ovnen
Når det kommer til, hvad der kan opbevares i skuffen under ovnen, foretrækker de fleste husmødre at opbevare redskaber, der sjældent bruges. Det er som regel pander, bageforme eller gryder. Hvad angår gryder og pander, er der i de fleste tilfælde ikke plads til dem i skabet under ovnen.
Der er dog nogle ting, som du absolut ikke kan opbevare i skabet under ovnen. Prøv ikke engang at opbevare kopper, tallerkener, glas eller kander. For det første vil det være upraktisk hele tiden at skulle bøje sig ned for at samle dem op, og for det andet er en varm ovn ikke den bedste nabo til glas eller porcelæn. Og for det tredje, hvis en saftig ret tilberedes i ovnen, kan dråber af sauce eller fedt, der er løbet ud af bakken, løbe ind i ovnen. Retterne nedenfor bliver ikke beskidte, men de skal alle rengøres uden undtagelse.
Hvorfor har du brug for en ovnbakke?
Udadtil ligner bakken en almindelig dyb bageplade, og som professionelle kokke forsikrer os om, har den flere formål. For det første er det i bakken drypper af fra kødet, der steger på spyddet. For det andet, placeres en beholder med vand i bakkenHvis du bager kiks eller gryderetter i et vandbad.