At købe sild med kaviar, ikke mælk, er et rigtigt lykketræf.
Sådan identificerer du kippers med kaviar eller med mælk – flyhacks / depositphotos.com
Let saltet sild – en favorit blandt fiskedelikatesser, for ud over de åbenlyse sundhedsmæssige fordele og den behagelige smag har den en lille bonus – kaviar eller mælk. Lær, hvordan du vælger sild med kaviar og ikke længere er afhængig af heldet.
Hvordan man skelner mellem hun- og han-sild – tegn
Der er flere måder at se forskel på han- og hunsild på – du kan endda gøre det visuelt. Hanfisk Næse mere langstrakt og kortere end hos hunner (de er kortere og rundere). Hannerne har også en tæt, stor og elastisk krop. ryg, mave flad. Hos hunnerne er det modsatte tilfældet – ryggen er kort, men maven er lang og tung. Maven er normalt blød at røre ved og hænger lidt, fordi der kan være æg gemt indeni.
Man mener, at hannerne er mere fede, kødfulde og tunge – de er bedre at tage til salater eller snacks, men hunnerne er “tynde”, så sådanne fisk kan sikkert uden skade på maven indtages i ren form.
Det vil sige, at for nøjagtigt at afgøre, om sild med kaviar eller mælk, skal du undersøge fisken visuelt og om muligt røre ved den med fingrene. Ud over næse, mave og ryg skal du være opmærksom på mund. Hvis man trykker med to fingre, åbner hunnens mund sig i en “O”-form, mens hannens mund ser ud til at forblive udstrakt i et rør.
Sådanne enkle tips vil hjælpe dig med at forstå, hvordan du vælger den rigtige sild med kaviar og ikke bliver ked af det derhjemme efter at have skåret fisken op. Bliv ikke bange, hvis der under købet blev bemærket skader på huden. Dette tegn indikerer kun, at silden er fed, der er ikke noget galt med den. Et langt mere alarmerende signal vil være uklare øjne, ubehagelig lugt og betydelige sår på kadaveret. Sådanne symptomer kan betyde forkert opbevaring eller transport af fisk og endda advare om, at den er for gammel.