Skynd dig ikke at spekulere på, hvor meget det koster at slibe kniven til en kødhakker, hvis den ikke fungerer godt, for du kan selv løse problemet.
Det er ikke kun klingen på en kødhakker, der skal skærpes, men også dens net / foto flickr.com/aaronp
Hvis du undrer dig over, hvorfor en elektrisk kødhakker ikke snurrer kød, eller det samme problem opstod med en sovjetisk mekanisk enhed, er der sandsynligvis et problem med næsten den vigtigste del – kniven.
I dette tilfælde skal du ikke straks tænke på, hvor du skal tage din kødhakker til reparation, for problemet kan løses af dig selv.
Du kan slibe bladet på en kødhakker derhjemme på flere ret enkle måder – med smergellærred, en sten eller en bolgar.
Det er vigtigt at overholde en regel – det er ikke kun nødvendigt at skærpe kniven, men også den side af kødhakkerens skærm, som den er i kontakt med.
Kværnblad og net kan slibes med smergellærred / skærmbillede
Sådan skærper du et kødhakkerblad med smergellærred – nem metode
Tag fint sandpapir, og sæt det fast på en flad overflade. Brug cirkulære bevægelser til at skærpe bladet og kødhakkerens net.
Det vigtigste er ikke at skærpe kødhakkerens dele til et punkt, hvor de ikke længere er i kontakt med hinanden.
Sådan sliber du et kødhakkerblad med en sten – en nem metode
Tag kniven og masken, læg dem på smergelstenen, og lav et par cirkulære bevægelser.
Kværnkniv og net kan skærpes med en smergelsten / skærmbillede
Fastgør derefter resultatet på fint sandpapir. Det vigtigste er ikke at overdrive.
Kødhakkerkniven kan skærpes med en boltsaks / skærmbillede
Sådan skærper du en kødhakkerkniv med en bolgar – nem måde
Tag den tyndeste skæreskive til boltsaksen, og læg den ned. Læg bolværksmaskinen med skiven opad, så du kan lægge knivbladet på den åbne side. Placer knivene en ad gangen på den tændte skive på det bulgarske bor – det er ikke nødvendigt at trykke på skiven.