Der er flere måder at vælge en sund kvalitetspølse på.
Sådan vælger du en kvalitetspølse / foto newsru.co.il
Pølse er en meget hyppig gæst på ukrainernes bord. Valget af pølse i butikken bør ske med omtanke, så produktet er af høj kvalitet og har en god sammensætning. Vi fortæller dig, hvordan du vælger en god pølse, og hvad der kan erstatte dette produkt.
Sådan vælger du en kvalitetspølse – tegn på en god pølse
- Lad være med at jage lave priser Priser. En god pølse kan ikke være billigere end kød, fordi den er lavet af kød.
- Hvis der står på forsiden af pakken “fremstillet i henhold til GOST” – dette kan være et markedsføringstrick. Produktionsstandarderne bør også stå på bagsiden. I dette tilfælde kan lægens pølse ikke fremstilles i henhold til GOST, fordi den ikke indeholder en sådan sort.
- Vær opmærksom på Komposition pølse. Den må kun indeholde kød, svinefedt, krydderier og natriumnitrit (et antibakterielt tilsætningsstof). Kød skal komme først i sammensætningen. Det skal ikke bare være “svinekød” eller “fjerkrækød”, men forskelligt kød.
- I sammensætningen af en kvalitetspølse bør der ikke være komplekse fødevaretilsætningsstoffer, carrageenan, tyggegummi, stivelse, soja. Sådanne ingredienser indikerer, at producenten har sparet på kødet.
- Hvis ingredienserne er angivet som “animalsk protein“uden at specificere kødtypen – det er bedre ikke at købe sådan en pølse. Denne sætning betyder sandsynligvis hud, knogler, blodårer og andet kødaffald.
- Mekanisk udbenet kød i sammensætningen er endnu en grund til ikke at købe det. Det fås ved at male hele kyllingekroppen sammen med knogler, hud og bindevæv.
- Mononatriumglutamat eller E621 i pølser indikerer en tvivlsom sammensætning. God pølse har ikke brug for dette tilsætningsstof.
- Meget lys farve på en pølse er et rødt flag. Naturlige pølser skal være grå i farven. Rå pølser skal derimod have en dyb, mørk farve – det indikerer, at der er tale om hestekød eller oksekød.
- Pølsetarm skal passe tæt til produktet og være flad (undtagen for røget pølse – dens overflade er rynket).
- Pølser og pølser af dårlig kvalitet er normalt pakket i en uspiselige tarmeog kvalitetspølser i cellulose- og proteintarme. Men det afhænger af producenten.
- Hvid plak på råhærdede og rå røgede pølser er tilladt. Der findes også visse typer pølser med ædel skimmel. I andre tilfælde bør du ikke købe pølser med skimmel.
- Hvis pølsens sammensætning er skrevet småt og ulæseligt, og dens svær at læse – det er bedre ikke at tage sådan et produkt. Producenter af gode pølser har intet at skjule i sammensætningen.
- Hvis pølsen har svinefedt – Det skal være hvidt i farven uden at gulne.
- Kvaliteten af kogt pølse kan kontrolleres derhjemme ved at Jod. Hvis du drypper lidt jod på en pølse, og pletten bliver blå, er der for meget stivelse i pølsen. Jod vil forblive brunt på en pølse af god kvalitet.
Sådan udskifter du pølser
- Hjemmelavet pølse – er en velsmagende og mættende erstatning for købepølser. Den laves af dit yndlingskød og svinefedt, og der bruges svinetarme til hylsteret. For at tilberede den skal du bruge en kødhakker med et særligt tilbehør.
- Hvis du vil have noget mindre kalorieholdigt og mere diætetisk – lav hjemmelavede pølser. De tilberedes kun af kyllingefilet, æg og mælk og kræver ikke yderligere udstyr. Sådanne pølser kan også gives til børn.
- Buzhenina, shinka, røget kylling, carbonad – det er gode pølseerstatninger, som helt sikkert er lavet af kød.