Vi fortæller dig, hvad du kan koge kolodets af, og hvad der er hemmeligheden bag en velsmagende ret.
Hvad laver de lækreste kolodets – tips / depositphotos.com
Man mener, at kholodets først dukkede op i Rusland tilbage i det 16. århundrede, da folk kogte bouillon i lang tid og derefter bemærkede, at den stivnede i kulden. Nu er denne ret næsten en traditionel vinterret, men ikke alle husmødre ved, om det er muligt at tilberede kolodets af frosset kød, og hvilke dele af slagtekroppene der er bedst at købe.
Hvilket kød er bedre at tage til kolde kager – listen
Hovedhemmeligheden ved denne ret er tilstedeværelsen af en stor mængde kollagen. Det hjælper bouillonen med at stivne godt fra første gang. Brusk, sener og knogler har mest af denne komponent, så du bør og kan tage det:
- svineskank;
- kyllingefødder;
- hjerneknogler;
- haler;
- griseører;
- årer;
- brusk;
- hud;
- mosser;
- halse;
- af hovedet.
Den ideelle løsning er at kombinere nogle af de ovennævnte dele af slagtekroppene og også tilføje kødet, for hvis der er for meget fedt, vil kulden ikke stivne. Desuden siger erfarne kokke, at det er nødvendigt at bruge kød fra voksne dyr – de har mere kollagen. Det betyder, at du til den perfekte koldskål ikke skal tage kylling, men kylling, ikke kalvekød, men oksekød.
Det er også helt i orden at bruge frossent kød til koldskål, men før du lægger det i gryden, er det en god idé at lægge det i blød i koldt vand i et par timer.
Hvilken del af kyllingen er bedst at bruge til koldskål?
Det er vigtigt at forstå, hvad man laver koldskål af, hvis man vil lave den på basis af kylling. Kødet kogt på basis af kyllingeben, fødder, hals eller vinger vil vise sig at være det mest rige. Forresten foretrækkes kyllingevarianten af de husmødre, der ved, hvilken slags cholodets der er den sundeste – kyllingegelé vil være lettere for maven, da kyllingekød er mere diætetisk end svinekød eller oksekød.
Udseendemæssigt ligner denne coldcake mere en hældning, snarere end den klassiske “tætte” version af retten. Den er populær blandt moderne husmødre på grund af den hurtige tilberedning – tilberedning af kylling (eller kalkun, der ligner) tager 3 gange kortere tid end den samme handling i forhold til andet kød.
Tidligere talte vi om, hvordan man tilbereder coldcracker af forskellige typer kød.