Selvfølgelig vil en røremaskine kunne klare proteiner perfekt og hurtigt, men nogle gange er denne enhed simpelthen ikke ved hånden. Her er et alternativ.
Sådan pisker du hvider uden en røremaskine – tips / foto depositphotos.com
Piskede proteiner – grundlaget for mange retter, især desserter. Stabile toppe kan nemt opnås med en mixer og blender, men hvad når de ikke er ved hånden?
Tidligere fortalte vi, hvordan man adskiller æggeblommen fra proteinet, og i dag vil vi tale om, hvorvidt man kan piske proteinet uden en røremaskine.
Det allerførste alternativ til en røremaskine i processen med at piske hvider er selvfølgelig et piskeris. Dette apparat findes i næsten alle køkkener og klarer opgaven perfekt.
Hvordan pisker man hvider med et piskeris?
Husk de grundlæggende tips: Pisk æggehvider ved stuetemperatur. Sørg for at tage æggene ud af køleskabet i 4-5 timer før processen. Adskil forsigtigt hviderne fra blommerne.
Vær særlig opmærksom på valget af redskaber – rustfrit stål, glas og emaljerede redskaber er velegnede til at piske hvider. Pas på – brug ikke aluminiumsskåle, da der ellers vil ske en reaktion, som ødelægger hviderne. Vask redskaberne grundigt og tør dem før brug. Vær forsigtig, for selv en dråbe vand kan ødelægge proteinerne.
Begynd at piske hviderne med det tørre piskeris, og øg intensiteten af bevægelserne. Vigtigt – pisk hviderne i én retning, så toppene ikke sætter sig. Processen tager mindst 15 minutter.
Hvordan pisker man hvider uden en røremaskine eller et piskeris?
Nogle gange er det svært at piske hvider, når man ikke har en røremaskine eller et piskeris. Hvad skal man så gøre? Der er ingen anden mulighed end at piske hviderne i hånden.
Værtinderne har fundet på et godt hack til at piske æg godt uden en røremaskine – du behøver kun to gafler. Forbind gaflerne, så tænderne krydser hinanden (som på billedet), og begynd at piske efter princippet om et piskeris, mens du holder i håndtagene på gaflerne.
Skema for tilslutning af gafler / foto depositphotos.com
I øvrigt er dette flyhack lige så effektivt som brugen af et piskeris. Når du har lært det udenad, vil du aldrig mere have problemer med at piske hvider med en gaffel.
Hvordan pisker man hvider med en blender uden piskeris?
Ganske ofte bruger værtinder ikke kun en mixer, men også en blender til at piske proteiner. Husk, at tykke toppe kun opnås med piskeriset. Hvis du af en eller anden grund ikke har et piskeris, skal du ikke engang lede efter, hvordan man pisker hvider med en stavblender.
Kraften i dette tilbehør er meget mindre end det, du har brug for til at piske hvider. Desuden vil du aldrig kunne piske dem på denne måde, fordi tilbehøret kun vil rive proteinet i stykker.