Nogle ingredienser er ikke egnede til at marinere kød og ødelægger smagen.
Tilsæt ikke disse ingredienser til marinaden til kød / depositphotos.com
Med sommerens komme begynder grillsæsonen. er vores landrne vælger gode sorter af kød til kebab og leder efter vellykkede marinadeopskrifter. Men ikke alle produkter bør bruges til marinering. Nogle ingredienser gør kødet bittert og sejt og ødelægger glæden ved retten.
Hvad bør man ikke tilsætte kebabmarinaden
Det kan ikke betale sig at marinere kød i disse produkter. Det vil ødelægge kebabens smag, og konsistensen vil blive hård.
- Eddike. Grunden til, at man ikke bør tilsætte eddike til kebab, er syrens virkning på kødet. Overskydende eddike, citronsaft, tomatpuré og andre syreholdige produkter får svinekød til at blive sejt og “gummiagtigt”.
- Sure frugter og bær. Det anbefales ikke at tilsætte dem til marinaden i store mængder af samme grund som eddike. Den frugtagtige smag kan kun gavne kødet i små doser.
- Krydderurter og tørre krydderier. Marinadeopskrifter indeholder ofte hakkede krydderurter, grønne løg og en blanding af tørre krydderier. Det er dog stadig ikke værd at bruge dem. Sådanne ingredienser brænder under stegning over bål og giver retten en brændt smag.
- Mayonnaise. Hvorfor kan man ikke tilsætte mayonnaise til shashlik? Faktum er, at det er en kold sauce, som ikke kan varmebehandles. Under stegning på bålet vil mayonnaise opløses i ingredienserne og begynde at brænde. Desuden er de sundhedsmæssige fordele ved sådan en ret meget tvivlsomme.
- Salt. Salt ikke kødet længe før tilberedning. Det er bedre at tilsætte salt lige før eller under stegningen, ellers vil det “trække” saften ud af kødet og gøre det tørt.
- Sukker. I små mængder forbedrer sukker kebabens kvalitet og giver en behagelig karamelsmag. Men hvis du overdriver, vil sukkerpartiklerne blive til karamel og brænde på bålet.
Husk også den grundlæggende regel for marinering – jo yngre kødet er, jo kortere tid skal det ligge i saucen, og omvendt. Gammelt og sejt svinekød anbefales at marinere i mindst 2 timer.