Ost kan ikke opbevares i køleskabet på den måde: værdifulde råd til værtinder

Hvis osten opbevares korrekt, holder den sig frisk i meget længere tid.

Sådan opbevarer du ost korrekt i køleskabet / foto depositphotos.com

Smeltet, med skimmel, hollandsk, parmesan, brie, roquefort, cheddar … Alt dette er ost, et af de mest populære produkter på markedet. Der findes mange typer, som er forskellige i opskrift og smag. Men de har noget til fælles – strenge opbevaringsregler, som mange mennesker ikke er klar over. Vi fortæller dig, hvordan du opbevarer ost korrekt i køleskabet.

Hvor det er bedst at opbevare ost i køleskabet

I modsætning til hvad mange tror, er det en dårlig idé at tage ost med fra butikken og bare lægge den på en hvilken som helst ledig hylde. Især hvis du skubber den tættere på væggen for at “opbevare den længere”. Sandheden er, at hvis du gør det, kan den fryse, og så bliver dens smag og konsistens ødelagt.

Det bedste sted at opbevare produktet er i grøntsagsrummet, hvor den optimale temperatur og luftfugtighed opretholdes.

Sådan opbevarer du ost i køleskabet

Nu hvor vi har besvaret spørgsmålet om “hvor”, skal vi finde ud af, hvad osten skal opbevares i i køleskabet. Mange mennesker er overbeviste om, at det er ligegyldigt, og lader den ligge i fabriksemballagen, madfilmen eller – endnu værre – i en cellofanpose.

Der er flere grunde til, at du ikke kan opbevare ost i køleskabet på ovenstående måder. Hvis du pakker den ind i “plastik”, vil den simpelthen “kvæles” og miste sin smag. Desuden kan produktet blive dækket af et ubehageligt hvidt lag. Desuden kan der opstå fugt i posen, hvilket vil føre til dannelse af skimmel – ikke ædelt, men farligt.

Vi fortæller dig, hvordan du opbevarer hård ost i køleskabet i lang tid:

  • Pak produktet ind i pergament- eller vokspapir;
  • Læg det indpakkede stykke i en pose med lynlås;
  • læg selve posen i en plast- eller glasbeholder, der er hermetisk lukket (!).

Du kan også gnide mejeriproduktet let med olivenolie eller vegetabilsk olie. Det hjælper med at forhindre, at det stivner, og at der dannes skimmel på produktet. Du vil blive overrasket over, hvor længe ost kan holde sig i køleskabet, hvis du gør det rigtigt.

Det er værd at bemærke, at holdbarheden af dette produkt afhænger af sorten. I gennemsnit er den fra et par dage til 2-3 uger. Det er de hårde sorter, der “lever” længst.

Køleskabet er ikke den eneste måde at opbevare ost ved stuetemperatur på

Hvis ikke i køleskabet, hvor så? Kokke siger, at produktet også kan fryses, men du bør kun gøre det med hårde sorter.

Men kan det opbevares ved stuetemperatur? Svaret er ja, men der er et par ncer. For det første skal den opbevares på et tørt, mørkt sted. For det andet skal den indtages inden for 2-7 dage.

Husk, at den mest optimale opbevaringstemperatur for ost er mellem 2 og 7 °C.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet