Der findes en metode til at tjekke, om smørret er ægte, som er næsten ubesværet.
Måder til hurtigt at tjekke kvaliteten af et populært produkt / collage Vi med foto pixabay.com
Hvis du vil spise ægte naturligt smør, er det ikke nok bare at læse etiketten omhyggeligt eller lade sig vejlede af prisen – hverken oplysningerne på pakken eller prisen kan garantere, at det er et ægte naturligt produkt og ikke smørepålæg eller margarine.
For at være sikker på, at du virkelig ser på et produkt, der kun indeholder mælkefedt, kan du teste det ved hjælp af flere metoder.
Sådan tjekker du kvaliteten af smør derhjemme
En af de nemmeste måder er at hælde varmt vand (ca. 40 grader) i et glas og smide et lille stykke af produktet deri. Hvis produktet virkelig er naturligt, vil det simpelthen opløses, og vandet vil blive som fortyndet mælk.
En anden variant af begivenhederne er mulig – produktet vil være svært at opløse, og der vil komme olieagtige pletter på vandets overflade. Hvis resultatet af testen er nøjagtigt sådan – så står du over for en forfalskning. Det er meget enkelt at bestemme smørrets kvalitet på denne måde. Takket være denne metode kan du tydeligt se de fedtstoffer, der ikke er mejeriprodukter, og som kan være indeholdt i produktet.
Der er et par andre metoder til at bestemme forfalskning – ved hjælp af en stegepande og jod samt udsættelse for kulde.
Sådan bestemmer du kvaliteten af smør derhjemme – yderligere to metoder
Den mest elementære måde at tjekke produktet på er at lægge det i fryseren i mindst en time. Naturligt smør kan skæres i skiver efter frysning, mens ikke-naturligt smør vil begynde at smuldre.
Hvis du vil være lidt mere fancy, skal du bruge en gryde, jod og en pipette. Sådan tester du et produkt ved hjælp af denne metode:
- Varm en stegepande op, og smelt lidt smør på den;
- Dryp et par dråber jod på emnet med en pipette.
Hvis et naturprodukt smelter i gryden, vil intet ændre sig – jodet vil have samme farve, som det havde før, og vil bare gradvist forsvinde.
Der opstår en anden sition, hvis smørret ikke er naturligt – jodfarven bliver gråbrun.
Tidligere skrev Vi, hvordan man kontrollerer, om pølsen er naturlig eller ej. For at tjekke skal du især bruge vand og jod.