Mange mennesker tror, at det er nok at putte krydderurter i et glas vand.
Sådan opbevarer du persille i køleskabet / foto depositphotos.com
Duftende, knasende, lyse, saftige, velsmagende – netop sådanne grøntsager giver appetit og pynter på enhver ret. Dild og persille vokser i næsten alle køkkenhaver, og de kan også nemt købes i næsten alle dagligvarebutikker. Men det er ikke alle, der ved, hvordan man opbevarer grønt, så det ikke bliver dårligt.
Tidligere har Vi fortalt dig, hvordan du kan erstatte stivelse i retter, og nu tilbyder vi dig at lære, hvordan du opbevarer grøntsager i køleskabet i en beholder for at holde dem friske så længe som muligt.
Sådan opbevarer du krydderurter i en beholder
Mange mennesker tror, at det er bedst at opbevare grønt i en krukke. Men hvis du gerne vil vide, hvordan du kan holde dine krydderurter friske uden at fryse dem ned, så er den nemme løsning meget enkel: Du skal ikke bruge en krukke, men en stor plastikbeholder med låg.
Det er værd at huske på, at beholderen skal have trykknapper, så den lukker så tæt som muligt. Først skal du vaske alle de krydderurter, som du vil opbevare i køleskabet.
Kig grundigt på alle blade og stængler, der må ikke være snavs eller grus på dem. Når du har vasket dild eller persille grundigt, deler du krydderurterne i bundter, som bindes sammen med en almindelig snor. Alle gulnede blade og rodrester skal klippes eller rives af.
Læg derefter forsigtigt klaserne i en beholder. Det er vigtigt at huske, at grøntsagerne ikke skal være „klemt‟ i beholderen. Det er ikke nødvendigt at „stampe‟ klaserne og klemme dem med magt. Når grøntsagerne er lagt i beholderen, hælder du rent, køligt vand over dem, så det dækker alle bladene og ligger over klaserne.
Dæk derefter beholderen med et låg, og sæt den i køleskabet. Vent derefter 2-3 timer, i løbet af denne tid har grøntsagerne tid til at opsuge vandet. Dræn derefter al væsken helt. Opbevaring af grønt i en glaskrukke indebærer, at dild eller persille altid vil være i vand, og flueknepperiet om, hvordan man opbevarer grønt i en beholder, er det modsatte.
Tag klaserne ud af beholderen, og ryst forsigtigt de overskydende dråber af. Beholderen skal tørres af, hvorefter grøntsagerne lægges tilbage i den, og den lukkes med et låg. Nu kan du sætte beholderen i køleskabet, for sådan en opbevaring giver dig mulighed for at „forlænge levetiden‟ på grøntsagerne i mange dage. Fra tid til anden er det værd at gå gennem bundterne og skære de gulnede blade af. Glem heller ikke at dræne vandet, det vil dukke op der regelmæssigt.
Sådan opbevarer du hakkede krydderurter i køleskabet
Hakkede krydderurter begynder hurtigt at tørre ud. Hvis du beslutter dig for at opbevare hakket dild eller persille i et stykke tid, skal du derfor straks tænke på en ret, hvor du vil tilsætte det. I køleskabet kan hakkede krydderurter opbevares kortvarigt i en beholder med låg. Det er dog bedst at lægge de hakkede blade i poser og sende dem i fryseren, så du helt sikkert bevarer grøntsagerne.
Sådan holder du krydderurter friske uden køleskab
Hvis du har brug for at holde dine krydderurter friske uden køleskab, kan plastikposer hjælpe. Spray bundterne med vand, og læg dild eller persille i posen. Bind den derefter, men lad være med at „klemme‟ luften ud. Desuden bør du lave et par huller i posen, så grøntsagerne kan ånde og holde sig friske længere.