Lad os finde ud af, hvad og hvordan man laver hønsebouillon, så suppen bliver fyldig, med en appetitlig aroma og den rigtige smag.
Sådan gør du kyllingebouillon mere velsmagende – hvordan vores bedstemødre tilberedte retten / depositphotos.com
Mange tror, at det er enkelt at koge kyllingebouillon: Tag kyllingen, hæld vand på, og så er den klar. Faktisk er der et par finesser. Hvordan man forbedrer smagen af hønsebouillon med tre enkle ingredienser – vi fortæller dig, hvordan vores bedstemødre lavede denne ret.
Hvad er bedst at putte i hønsebouillon – hvilke dele af kyllingen skal du bruge?
Du kan bruge enten en hel kylling eller dele af en kylling til bouillon – men det er vigtigt at bruge suppekylling, ikke grillkylling.
En suppekylling er en æglæggende høne på 2 år eller derover. Den er hårdere end slagtekyllingen og tager længere tid at tilberede, men den giver en mere fyldig bouillon.
Hvis du koger en hel kylling, skal du fjerne indmaden og det overskydende fedt fra den, ellers bliver bouillonen uklar. Hvis du tager dele af kyllingen til bouillonen, kan det være stammen, vingerne, benene eller lårene på benet. Fileter bør ikke bruges – de giver ikke bouillon.
Hvad skal man tilføje til bouillonen for at gøre den mere smagfuld – tre overkommelige ingredienser, der gør suppen perfekt
For at få suppen til at blive fantastisk, med en lækker aroma og den rigtige smag, er det nok at bruge 3 ingredienser. De forstærker kyllingens delikate smag og behagelige aroma:
Skær den i 3-4 stykker, og kom den i gryden helt i begyndelsen af tilberedningen sammen med kyllingen.
Løget fjernes kun i det øverste lag af skallen, og derefter vaskes det grundigt og kommes så direkte i den resterende skal i bouillonen. Hvorfor gør man det? Skallerne giver bouillonen en gylden farve, og løget i sig selv fremhæver kyllingens smag.
Gulerødder og løg skal tages op af bouillonen et par minutter før kogningens afslutning.
Hvad skal man tilsætte til kyllingebouillon for at give smag? Selvfølgelig dild – det passer meget harmonisk ind i retten. Tilsæt krydderurterne efter endt tilberedning, inden servering. Kom ikke for meget dild i, så det ikke forstyrrer suppens smag.
Hvor længe skal man koge kyllingebouillon? Vær tålmodig: Suppekyllingen skal koges i mindst halvanden time. Desuden skal den koges ved svag varme. Du skal holde øje: Hvis kødet let løsner sig fra knoglen, er den klar.
Og et par finesser mere:
- 2-2,5 liter vand pr. 1 kg kød;
- Kød og andre ingredienser skal kun lægges i koldt vand og derefter bringes i kog, så de opvarmes jævnt og gradvist afgiver deres safter;
- salt bouillonen i begyndelsen af kogningen – saltet fremmer frigivelsen af safter fra kødet, og suppen bliver mere fyldig.
Skummet skal også fjernes fra suppen under tilberedningen, så bouillonen ikke bliver bitter og gennemsigtig.
Tidligere fortalte vi dig, hvilken olie der er bedre at stege med – hvilken fejl mange mennesker begår.