Sådan tørrer du nødder hurtigt, og hvorfor du bør vaske dem: nyttige lifehacks

Hvorfor det er nødvendigt at lægge nødder i blød før tørring, og hvor længe man skal tørre nødder efter iblødsætning – find ud af det i Vi-artiklen.

Sådan tørrer du valnødder korrekt efter høst / depositphotos.com

Tørring af valnødder er obligatorisk – hvis det ikke gøres, vil der forblive fugt på skallen, og der kan opstå svamp og skimmel. Disse skadelige mikroorganismer vil trænge ind i nødden og fremkalde råd i kernen. Vi fortæller dig, hvordan du vasker og tørrer valnødder korrekt derhjemme.

Tidligere talte vi om, hvad man kan forberede af nødder til vinteren til sig selv og sine nærmeste.

Sådan vasker og tørrer du valnødder – grundlæggende regler

Da transport- og opbevaringsbetingelserne for valnødder måske ikke er de mest gunstige, er det bedre at vaske dem, før de stikkes. Det er nødvendigt af flere grunde:

  • Der samler sig støv og snavs på skallen, som kan komme ind i kernen;
  • nødder kan rumme parasitæg, bakterier og vira;
  • nødder behandles ofte med kemikalier for at forhindre møl og andre insekter.

Valnødder med skal behandles ikke med „kemikalier‟ – kun skrællede valnødder. Derfor er det nok blot at skylle rå valnødder under rindende vand.

Hvis du har købt et skrællet produkt, er det nødvendigt med en anden fremgangsmåde:

  • Hæld nødderne i et dørslag;
  • skyl under rindende vand;
  • Skyl i varmt, kogt vand.

Derudover kan du skolde nødderne med kogende vand – På den måde er du sikker på at dræbe alle sygdomsfremkaldende bakterier. Desuden er det vigtigt at tage nødderne op af vandet på den rigtige måde. Hvis du holder dem med hånden, vil smudspartiklerne fra bunden sætte sig fast på skallen igen. Erfarne husmødre anbefaler at bruge en skimmer for at minimere disse risici.

Sådan lægger du valnødder i blød – teknologi

Iblødsætning er en alternativ måde at skrælle valnødder på. Den bruges ofte af dem, der spiser råt – smagen af valnødder bliver mere delikat og blød efter denne procedure.

Der er ikke noget kompliceret i at lægge i blød – du skal lægge nødderne i en beholder, hælde varmt drikkevand over og lade dem stå i et par timer. Derudover kan du tilsætte 1 spsk. bagepulver for at desinficere og desinficere produktet. Til sidst er det bedst at skylle nødderne igen, så du slipper af med sodaresterne. Når nødderne er lagt i blød, kan de opbevares i køleskabet i op til tre dage – derefter begynder produktet at blive fordærvet.

Sådan tørrer du valnødder med skal i ovnen – tips

Følg anvisningerne for at tørre uskrællede valnødder hurtigt og nemt:

  • Spred de vaskede nødder ud på et tørt håndklæde, så vandet kan løbe ud;
  • Læg dem på en bageplade, og forvarm ovnen til 40-45 °C;
  • Sæt pladen i ovnen i tre timer uden at lukke ovndøren;
  • en halv time før tørringens afslutning øges temperaturen til 60 °C;
  • Fjern bakken, og lad nødderne køle af på bordet.

Pillede valnødder kan også tørres i ovnen, men så skal du bruge:

  • forvarme ovnen til 50 °C;
  • Læg de pillede nødder på en bageplade;
  • sæt den i ovnen uden at lukke døren;
  • Tør nødderne i 20-40 minutter, mens du rører i dem af og til.

Det anbefales på det kraftigste ikke at hæve temperaturen i ovnen, da nødderne ellers kan brænde på og blive bitre, når de spises.

Sådan tørrer du valnødder i en tørretumbler – instruktioner

En elektrisk tørretumbler er en praktisk enhed, som du ikke kun kan tørre nødder med, men også andre produkter – kød, fisk, frugt og grøntsager. Hvis du har en sådan enhed, kan du sikkert bruge den til at tørre nødder.

Det eneste, du skal gøre, er at placere nødderne på tørrebakkerne, tænde for den og lade den stå i 5-6 timer. Nødderne skal fyldes så lidt som muligt, ellers tørrer de ikke ordentligt. Knæk og smag på nødderne mellem tørringstrinnene for at sikre, at de er klar.

Sådan tørrer du valnødder i mikrobølgeovnen – anbefalinger

En anden mulighed for at tørre valnødder – velegnet til folk, der ikke ved, hvordan man tørrer valnødder uden en ovn. Skyl nødderne under rindende vand, spred dem ud på et håndklæde, og lad dem ligge i 15 minutter. Læg dem i en form, der kan tåle mikroovn, i et enkelt lag, tænd ovnen på 750 kW, og sæt nødderne ind i 8 minutter. Hvis du indstiller effekten til 1000 kW, er 5 minutter tilstrækkeligt. Læg de varme kerner på et bord, så de kan køle helt af. Denne metode kan bruges, hvis du ikke har så mange nødder.

Du kan også tørre nødder naturligt – i solen. Men om efteråret, vinteren og det tidlige forår, når vejret er uforudsigeligt, kan denne mulighed ikke kaldes en succes. Enhver ændring i lufttemperaturen vil påvirke hastigheden og kvaliteten af tørringen af nødderne.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet