I hvilket vand skal man hælde boghvede og hvorfor – læs i materialet Vi.
I hvilket vand skal man koge boghvede / depositphotos.com
I hvilket vand skal man kaste boghvede – koldt, varmt eller hælde kogende vand? Alle værter har en anden mening om dette spørgsmål. Derfor besluttede vi os for at finde ud af, hvilken temperatur vandet skal have for at koge boghvede, så den bliver både velsmagende og smuldrende.
Tidligere har vi allerede fortalt dig, hvordan du koger boghvede korrekt – et par madlavningstips til perfekt grød.
Hvilket vand skal man putte boghvede i – koldt, varmt eller kogende vand?
Det er muligt at koge boghvede i koldt vand, men det er ikke helt rigtigt, siger erfarne husmødre. Og her er, hvordan de forklarer det. Pointen er, at hvis man smider boghvede i koldt vand, spreder boghvedekernerne sig ud, og grøden bliver tyktflydende. Og omvendt – hvis boghvede kastes i kogende vand, spreder den sig ikke, og boghvedegrøden bliver smuldrende.
Derfor anbefales det at tilsætte grynene til vandet, når det koger. Derefter skal temperaturen sænkes til et minimum, og gryden skal dækkes med et låg – grynene må ikke boble, når de koger.
Hvilken slags vand skal man hælde over boghvede, og hvordan koger man det bagefter?
Samtidig skal boghvede udblødes i koldt vand. Opblødte gryn koger meget hurtigere. Men det er stadig bedre at hælde det i kogende vand.
Husk, at forholdet mellem boghvede og vand er 1:2,5.