Alle elsker pasta, men der er en vis kompleksitet i tilberedningen, som selv erfarne kokke står over for. Vi fortæller dig, hvorfor du skal salte vandet, når du koger pasta.
Sådan salter du pasta, når du koger – lær det på Vi / depositphotos.com
At tilberede pasta kræver ikke særlige kulinariske færdigheder, og de billigste varianter af dette produkt i supermarkedet kan købes for op til 50 Hryvnia. Det er derfor, pastaretten er så populær. Men ikke alt er så enkelt: Læs på Vi, hvornår du skal salte pasta, så du ikke behøver at lave din middag om.
Tidligere gav Vi tips til, hvordan man koger pasta, så den ikke klistrer sammen.
Der er ingen hemmeligheder om, hvor meget man skal salte pasta, vi ved kun, at næsten hele „fremtiden‟ for din ret afhænger af salt. Og det er noget, man skal huske en gang for alle, også selv om man normalt ikke spiser salt mad.
Hvornår skal man salte pasta ved kogning – tips fra erfarne kokke
Selve kogningen volder ikke folk så mange problemer som et andet dilemma – hvordan man salter pasta. Mange skynder sig at hælde en hel skefuld salt i det stadig kolde vand og tilsætter først derefter produkterne, andre forstår ikke, hvorfor de skal salte vandet, når de koger pasta.
Svaret er enkelt: Salt, et par teskefulde solsikkeolie og en korrekt beregnet portion vand vil ikke få din pasta til at klæbe eller hænge sammen. Desuden vil pasta uden salt blive for kedelig. Takket være saltet vil tilbehøret koge godt, men forblive moderat fast.
Der skal tilsættes salt til det kogende vand – det skal absorbere det. Og først derefter kommes selve pastaen i. Glem ikke at røre rundt i pastaen, ellers klistrer den sammen.
En almindelig fejl er at salte pastaen, når den er klar, men på den måde risikerer du at ødelægge pastaens konsistens, mens den stadig koger (for eksempel vil retten blive mager og i nogle tilfælde med lugt af „plastik‟), samtidig med at saltet bliver ujævnt fordelt over pastaen.
Hvor meget salt skal der tilsættes til pasta – optimale proportioner
En anden lige så populær fejl er at salte pasta under tilberedningen og overskride mængden af krydderier. Hvis en person f.eks. følger en diæt, er det bedre at tilsætte salt under hensyntagen til dets fuldstændige opløsning i kogende vand. Det resterende salt vil i dette tilfælde blot sætte sig i vandet.
Antallet af portioner afhænger af, hvor mange skeer salt der skal hældes i pastaen. Bare husk: For hver liter vand skal du tilsætte mindst 8-10 g salt (en eller to knivspidser).