Find ud af, hvad du skal tilsætte vandet, når du koger kartofler, for at få en god smag.
Skal kartofler koges i saltet vand / collage af Vi, foto af depositphotos.com
Kogte kartofler kan være meget velsmagende eller helt uspiselige – det hele afhænger af tilberedningsteknikken. Ingredienser, som du tilsætter vandet, kan ændre rettens smag drastisk. Tidligere fortalte vi dig, hvordan du koger kartofler korrekt, og nu giver vi dig nogle velsmagende tips.
Find ud af, hvornår du skal salte kartofler under kogningen, og hvad du skal tilsætte vandet for at få en god smag.
Hvornår skal man salte vandet, når man koger kartofler
Hvornår man skal salte kartofler, afhænger af tilberedningsmetoden. Hvis knoldene lægges i koldt vand, behøver du ikke at salte dem med det samme. dem. I kolde væsker opløses saltet dårligt, og kartoflerne vil blive saltet ujævnt. Desuden tager saltet vand længere tid at koge, hvilket forlænger tilberedningstiden. Desuden er der større sandsynlighed for, at sådanne kartofler koger.
Erfarne kokke salter kartofler cirka 5 minutter efter kogning. Så bliver kartoflerne jævnt saltede og vil helt sikkert være velsmagende.
Hvornår skal man salte kartoffelmos og kartofler / foto depositphotos.com
Hvad skal man tilsætte til vandet, når man koger kartofler
For at gøre kartofler velsmagende og smagfulde kan du prøve at tilsætte følgende ingredienser under kogningen.
- Laurbærblad. Tilsæt krydderierne 10 minutter før slutningen af tilberedningen, og tag dem derefter op af den færdige ret. Det gør kartoflerne smagfulde og krydrede, men ikke for krydrede.
- Hvidløg. Knus et fed hvidløg, og kom det i det kogende vand sammen med kartoflerne for at få en god smag.
- Løg. Kom det pillede løg i gryden sammen med kartoflerne. Når grøntsagerne er kogt, tager du løget op af fadet. Det vil mætte knoldene med en appetitlig duft.
- Eddike. Hvorfor tilsætte eddike til kartofler? Det er praktisk, hvis du forbereder knolde til salat. Kartofler kogt på denne måde koger ikke, men forbliver tætte og nemme at skære. Brug 1 spiseskefuld eddike pr. 2 liter vand.
Læs også på vores hjemmeside, hvordan du laver kartoffelmos, og hvad du skal tilsætte for at få en delikat, cremet smag.