Den vil fryse som et bolsje: Hvor længe skal man lave kolde kager uden gelatine?

Hvor mange timer skal du koge koldskål for at få den til at stivne af sig selv?

Hvor meget koldt kød skal koges / collage af Vi, foto af depositphotos.com

Den rigtige kolodets er den, der er kogt uden gelatine. Selvfølgelig sker det, at selv tilberedt efter alle skålens regler ikke altid fryser godt. Men gelatine vil du i tilfælde af noget altid have tid til at tilføje – lad os prøve at lave mad uden det. Vi fortæller dig, hvor længe du skal tilberede coldcracker fra kylling, svinekød, oksekød eller kødblanding, så den hærder af sig selv.

Hvor længe skal man koge koldskål af forskelligt kød?

Generelt koges kolodets i 4-7 timer. Tilberedningstiden afhænger af, hvilken type kød den er tilberedt af. Kylling og kalkun koger hurtigere, svinekød – længere, oksekød – endnu længere. Under alle omstændigheder skal du indstille dig på, at denne proces ikke er hurtig, og at du ikke kan fremskynde den, ellers ødelægger du retten.

Så lad os forstå, hvor lang tid det tager at koge koldskål uden at tilsætte gelatine:

  • Hvor længe skal man koge kyllingegelé uden gelatine?

Fra kylling (tamhane), kalkun, and og gås skal du koge den kolde hane i ca. 4 timer. Bemærk, at det er bedre at tage en hane eller tilføje den til retten, hvis det drejer sig om kylling – ellers fryser den ikke så godt.

  • Hvor længe skal man koge koldskål af svinekød?

Kødboller af svinekød tager længere tid at tilberede – ca. 5-6 timer. Svineører skal koges i 2,5-3 timer.

  • Hvor længe skal man koge koldskål af oksekød?

Oksekød kan koges lidt længere, men generelt koges oksekolodetter i ca. 6 timer.

  • Hvor længe skal man koge svine- og kyllingegeleer?

Hvis du tilbereder en blandet kolodets – for eksempel af svinekød og kylling – skal den også koges i 6 timer, indtil svinekødet er kogt. I øvrigt forsøger dygtige husmødre at tilsætte en hane til svinekødskoldskål – man mener, at retten størkner bedre på denne måde.

  • Hvor længe skal man koge kolodetter i en trykkoger?

Hvis du vil fremskynde processen, kan du sætte kolodetterne til at koge i en trykkoger, kogetiden vil være fra 1 til 3 timer.

Når du bruger trykkogeren, skal du sørge for at overholde sikkerhedsforanstaltningerne.

Det bedste tip: Det er meget nemt at afgøre, om en koldsnegl er klar – kødet skal let kunne løsnes fra knoglerne. Og jo længere det tilberedes, jo rigere bliver smagen, og jo bedre stivner det.

Og et par tips mere til, hvordan man tilbereder kolodets:

  • For at holde bouillonen klar skal du tilberede kødet ved minimal varme – så det næsten ikke koger og simrer under låg;
  • kødet skal være helt dækket af vand, så du ikke behøver at fylde vand på, når det koger væk;
  • Efter kogning skal du sørge for at skumme alt skummet af.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt geléen vil stivne eller ej, kan du gøre følgende: Hæld en lille mængde bouillon på en underkop, lad den køle af og sæt den i køleskabet et stykke tid. Hvis kolodetterne stivner, er alt i orden og kan hældes på tallerkener.

Tidligere fortalte vi, hvordan man bedst koger koldt vand for at få det til at størkne.

Du er måske også interesseret i nyheden:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet