Denne opskrift er især velegnet til chokoladeelskere, som det er overalt her.
Lækker baklava med chokolade / collage Vi, billede fra video Youtube/@TastingTableRecipes, foto depositphotos.com
Det er ret svært at finde en person, der ikke kan lide chokolade. Det er altid en god tilføjelse til enhver dessert. Og nu vil vi fortælle dig, hvordan du kan gøre baklava endnu mere lækker. Denne dessert har alt det, du kan lide i sød og klæbrig baklava – men selvfølgelig med tilføjelse af chokolade i flere elementer på én gang.
Chokoladesmørret giver en fyldig smag og hjælper med at gøre filodejen sprød, chokoladehonningssiruppen giver en karakteristisk fylde, og chokoladedråberne, som skal blandes med nødder og kanel, giver en eksplosion af smag i hver bid. Desuden kan denne dessert holde sig i cirka to uger ved stuetemperatur og en måned i køleskabet, skriver Tasting Table.
Følgende ingredienser skal bruges til tilberedningen:
Til siruppen:
- ¾ kop granuleret sukker
- ¾ kop vand
- ¼ kop honning
- ¼ kop kakaopulver
Til fyldet:
- 1 kop mandler
- 1 kop hasselnødder
- ½ kop mørk chokolade (chokoladedråber)
- ⅓ kop granuleret sukker
- 1 teskefuld kanel
Til smørret:
- 1 ¼ kop smeltet smør
- ¼ kop kakaopulver
Til at samle:
- 450 g filodej, optøet i henhold til instruktionerne
Tilberedning
Bland sukker, vand og honning i en lille gryde, og rør, til blandingen er jævn. Bring blandingen i kog ved middel varme, skru derefter ned for varmen, og lad den simre ved svag varme i 5 minutter, indtil sukkeret er helt opløst.
Pisk kakaopulveret i, indtil det er helt opløst og glat. Hæld siruppen i en varmebestandig beholder, og stil den i køleskabet, indtil den skal bruges. Forvarm ovnen til 175 °C.
Bland mandler, hasselnødder, chokoladedråber, sukker og kanel i skålen til en foodprocessor. Kør til groft smulder, så der er små stykker tilbage.
Pisk det smeltede smør sammen med kakaopulveret i en mellemstor skål, indtil det er glat. Smør bunden af en bageform (størrelse 33×23 cm) med chokoladesmør.
Skær om nødvendigt phyllodejen til, så den passer til formens størrelse. Læg 10 ark phyllodej i formen, et efter et, og pensl hvert lag med chokoladesmør, før du lægger det næste på. Hold den resterende dej under et fugtigt håndklæde for at forhindre, at den tørrer ud.
Fordel ⅓ af nøddeblandingen jævnt oven på de 10 lag dej. Gentag processen med de resterende dejplader og nødder (10 plader pr. lag), og pensl derefter det øverste lag med det resterende chokoladesmør.
Skær baklavaen i 4 rækker, og skær den derefter diagonalt for at lave romber. Bag den i den forvarmede ovn, indtil den er gylden i 50-60 minutter, og vend formen halvvejs gennem bagetiden.
Tag baklavaen ud af ovnen, og hæld straks den kolde sirup jævnt ud over den. Lad den køle helt af ved stuetemperatur, men uden at dække den til. Det bedste resultat opnås, hvis du lader den stå i mindst 4 timer eller natten over, så siruppen kan trænge ind i lagene.
Andre interessante opskrifter
Tidligere rapporterede Vi om en fantastisk opskrift, der vil få dig til at forelske dig i broccoli. Den professionelle kok Molly Adams delte sin yndlingsopskrift og forsikrede, at hele hendes familie spiser den.
Desuden er den berømte Lviv-ostekage nem at lave derhjemme. Du kan tælle flere dusin forskellige opskrifter, fordi hver galicisk værtinde tilbereder desserten på sin egen måde. Vi fortæller dig, hvem og hvornår opskriften først blev opfundet, og hvordan du tilbereder godbidden korrekt.