Alle husmødre drømmer om at få smukke og velsmagende koteletter. Vi har samlet et par hemmeligheder, der kan hjælpe med at opnå det ønskede resultat.
Alle husmødre vil gerne lære at lave perfekte koteletter photo by depositphotos.com
Koteletter er manges yndlingsret. Vi giver dig et par lifehacks og opskrifter på, hvordan du laver koteletter af kartofler og hakket kød, så du bliver spurgt om opskriften.
Ifølge kokkenes råd er det bedre at vælge et federe kød til koteletter eller bare tilsætte lidt fedt til farsen. Og overdriv heller ikke med krydderier – kværnet sort peber og salt er nok.
Tidligere skrev Vi, hvordan man tilbereder koteletter af hakket kød.
Hvorfor tilsættes kartofler til koteletterne – simple lifehacks
Erfarne husmødre gør det for at forbedre koteletternes smag. På den måde får rettens klassiske smag en ny nce. Tilsæt rå, godt revne eller strimlede kartofler til farsen.
Derudover holder koteletter med kartofler perfekt deres form. Men i dette tilfælde er det bedre ikke at bruge rå kartofler, men kogte – det vil være den „bindende‟ ingrediens.
Hvis din fars er lidt „vandig‟, kan du også bruge kartofler i dette tilfælde. For at fjerne den flydende konsistens i farsen skal du tilsætte strimlede kogte kartofler. Forholdet er to mellemstore kartofler pr. kilo kød.
Hvad er bedst at tilføje til koteletter – brød eller kartofler?
Hvor mærkeligt det end lyder, kan man godt tilsætte disse ingredienser sammen til koteletfarsen. Det er kokkeeksperter, der anbefaler at tilsætte dem, fordi kartofler er „ansvarlige‟ for saftighed, og brød – for puffiness.
Tilsæt først lidt hvidt brød, der tidligere er udblødt i mælk, til farsen, og derefter fintrevne kartofler.
Koteletter med kartofler i stedet for brød – en enkel opskrift på en stegepande
Hvis du vil gøre koteletterne mindre kaloriefattige, kan du erstatte brød med rå kartofler i sammensætningen. Til koteletter med kartofler i en stegepande skal du bruge:
- et halvt kilo hakket svinekød;
- to kartofler;
- et æg;
- Løghoved;
- hvidløgsfed;
- mel/pulveriserede brødkrummer;
- salt og peber.
Hak løget godt, riv kartoflerne på et mellemstort rivejern, og kom dem i farsen, pisk ægget, salt og peber, og tilsæt knust hvidløg. Bland det hele godt, og pisk farsen ud. Lav koteletter, og rul dem i rasp eller mel. Steg på en pande ved svag varme med låg på begge sider, til koteletterne er gennemstegte.
Koteletter med revne kartofler i ovn – opskrift og trin-for-trin tilberedning
Det går lidt hurtigere at tilberede koteletter på denne måde end på en stegepande. Det skal du bruge:
- kilo hakket kød;
- tre store rå kartofler;
- et løg;
- tre fed hvidløg;
- 200 ml mælk;
- to skiver hvidt brød;
- salt, peber, solsikkeolie.
Skræl og riv kartofler på et groft rivejern, hak løg, pres hvidløgsfed og bland med hakket kød. Læg brødet i blød i varm mælk i et par minutter, pres det ud, og kom det i farsen, pisk et æg, salt og peber, og bland det godt. Pisk farsen ud, og begynd at forme koteletter. Smør en bageplade med olie, og læg et råkostfad ud. Sæt en bageplade med et råprodukt i en forvarmet ovn i en halv time, skru derefter lidt op for varmen, og bag i yderligere 20 minutter.