Kaffe behøver ikke nødvendigvis særligt udstyr. Det er nok bare at kende finesserne i tilberedningen.
Sådan brygger du lækker kaffe / Vi
Mange mennesker har svært ved at forestille sig en morgen uden en kop kaffe med smag. Men det er ikke alle, der ved, hvordan man brygger kaffe korrekt.
Vi fortæller dig om hemmelighederne bag den perfekte morgendrik.
Smagen af kaffe påvirkes i høj grad af den korrekte tilberedningsmetode. For at få en perfekt drik er det nødvendigt at tage højde for alle ncer, især kaffens malingsgrad eller typen af kaffemaskine. For eksempel skal malet kaffe koges, og instantkaffe kan være sur. Lad os tage fat på alle finesserne.
Kaffe i en turbo: Sådan brygger du korrekt
Den mest almindelige måde at brygge kaffe på derhjemme er i en turbo. Men det er ikke alle, der ved, hvordan man brygger lækker kaffe i en turbo på den rigtige måde. Husk et par regler:
- kaffe i en turbo kan fyldes med både koldt og varmt vand: i det første tilfælde vil det tage længere tid at brygge og have en mere intens smag, i det andet tilfælde vil drikken have en mildere smag;
- Kaffen bliver særlig delikat, hvis man tilsætter et stykke smør, når man tilbereder drikken i en turbo;
- alle kaffedrikkere ved, at kaffe elsker krydderier – skab din egen aroma og smag;
- Kaffen får en rigere smag, hvis du tager den af varmen tre gange, mens cremaen stiger;
- kaffen bundfældes hurtigere, hvis du tilsætter en skefuld koldt vand til den færdige kaffe.
At lave kaffe i en kop
Denne metode er god til dem, der endnu ikke har valgt et kaffeapparat. For at brygge kaffe i en kop skal du bruge kaffe, en kop og kogende vand.
Madlavning:
- Hæld den mængde malet kaffe, du kan lide, i en kop;
- hæld kogende vand i koppen til randen – der skal dannes en tyk kaffehætte;
- vent fire minutter, rør forsigtigt rundt, skum af og nyd.
Der er ofte spørgsmål om, hvilken kaffekværn man skal vælge til brygning i en kop. En finere formaling giver drikken mere bitterhed. Hvis du er i tvivl, kan du prøve at brygge forskellige kaffekværne i en kop og vælge din favorit.
Ikke-brygget kaffe: Sådan laver du instant kaffe
Opløselig kaffe har en række fordele, og det er det, der tiltrækker mange mennesker. Denne type kaffe er den nemmeste at tilberede. Der er dog den væsentlige ulempe, at pulverkaffe kan være sur.
Hvorfor er instant kaffe sur? På grund af den særlige kemiske sammensætning. Denne ikke helt behagelige smag kan dog undgås. Der er en nem måde at fjerne surheden i kaffen på. Opløs kaffen i en lille mængde koldt kogt vand, og tilsæt derefter kogende vand. Sådan – nu er kaffen ikke sur.
Tidligere skrev Vi, hvor let det er at overvinde „abstinenser‟, og hvordan det vil påvirke helbredet. Læs mere – i materialet.