Meteoritslik derhjemme kan tilberedes ret hurtigt.
Hjemmelavede bolsjer kan laves med blandede nødder / screenshot
Derhjemme kan du nemt lave lækre og fyldige meteoritslik (de kan også kaldes kager), som var populære i sovjettiden.
Denne dessert blev først produceret i anden halvdel af forrige århundrede, og den blev lavet med nødder eller frø.
Sådanne søde sager kan nemt laves derhjemme – du har ikke brug for en masse ingredienser og tid.
Sådan laver du slik med valnødder – en dessertopskrift fra Sovjetunionen
Ingredienser:
- Ristede valnødder (du kan tilføje hasselnødder, mandler, jordnødder) – 300 gram;
- 1 æggehvide (ca. 60 gram);
- flormelis – 70 g;
- Vaniljesukker efter smag;
- Mørk chokolade – 200 g.
Slik derhjemme kan laves med blandede nødder / screenshot
Sådan laver du meteoritkage
Blend nødderne i en blender. De skal ikke være meget fine.
Nødder til slik skal ikke hakkes for meget / skærmbillede
Bland protein, flormelis og vaniljesukker i en tykbundet gryde, tilsæt de fleste af nødderne, og sæt det hele på kogepladen ved middel varme. Hold blandingen på varmen i ca. 10 minutter, og rør hele tiden. Hæld derefter resten af nødderne i gryden, og rør grundigt rundt. Sørg for, at blandingen bliver homogen.
Nødder skal tilsættes i to trin under fremstilling af slik / skærmbillede
Dæk en bageplade eller et bræt med pergament. Fordel dele af nødderne på pergamentet for at danne meteoritterne. Sæt derefter nøddeblandingen i køleskabet i 10 minutter.
I mellemtiden smelter du chokoladen i et vandbad.
Form valnøddemassen til bolsjer, dyp dem i den smeltede chokolade med en gaffel, og læg dem på pergament.
Nøddemassen skal dyppes i chokolade / skærmbillede
Desserten kan spises, når chokoladen er stivnet.