Nærende og velsmagende meteorit-slik – opskrift

Meteoritslik derhjemme kan tilberedes ret hurtigt.

Hjemmelavede bolsjer kan laves med blandede nødder / screenshot

Derhjemme kan du nemt lave lækre og fyldige meteoritslik (de kan også kaldes kager), som var populære i sovjettiden.

Denne dessert blev først produceret i anden halvdel af forrige århundrede, og den blev lavet med nødder eller frø.

Sådanne søde sager kan nemt laves derhjemme – du har ikke brug for en masse ingredienser og tid.

Sådan laver du slik med valnødder – en dessertopskrift fra Sovjetunionen

Ingredienser:

  • Ristede valnødder (du kan tilføje hasselnødder, mandler, jordnødder) – 300 gram;
  • 1 æggehvide (ca. 60 gram);
  • flormelis – 70 g;
  • Vaniljesukker efter smag;
  • Mørk chokolade – 200 g.

Slik derhjemme kan laves med en blanding af nødder / screenshotSlik derhjemme kan laves med blandede nødder / screenshot

Sådan laver du meteoritkage

Blend nødderne i en blender. De skal ikke være meget fine.

Nødder til slik skal ikke hakkes for fint / screenshotNødder til slik skal ikke hakkes for meget / skærmbillede

Bland protein, flormelis og vaniljesukker i en tykbundet gryde, tilsæt de fleste af nødderne, og sæt det hele på kogepladen ved middel varme. Hold blandingen på varmen i ca. 10 minutter, og rør hele tiden. Hæld derefter resten af nødderne i gryden, og rør grundigt rundt. Sørg for, at blandingen bliver homogen.

Nødder skal tilsættes i to faser under slikfremstilling / screenshotNødder skal tilsættes i to trin under fremstilling af slik / skærmbillede

Dæk en bageplade eller et bræt med pergament. Fordel dele af nødderne på pergamentet for at danne meteoritterne. Sæt derefter nøddeblandingen i køleskabet i 10 minutter.

I mellemtiden smelter du chokoladen i et vandbad.

Form valnøddemassen til bolsjer, dyp dem i den smeltede chokolade med en gaffel, og læg dem på pergament.

Nøddemassen skal dyppes i chokolade / screenshotNøddemassen skal dyppes i chokolade / skærmbillede

Desserten kan spises, når chokoladen er stivnet.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet