Sådan opbevarer du korn for at undgå insekter og møl: gennemprøvede metoder

For at forhindre insekter i at komme ind i korn, skal du vide, hvordan du opbevarer det korrekt.

Tips til korrekt opbevaring af korn / foto depositphotos.com

Der er så mange forskellige kornprodukter, som vi spiser og derfor opbevarer derhjemme efter købet. Men hvis du ikke følger reglerne for opbevaring, kan de få insekter eller møl. Hvordan man opbevarer korn derhjemme – det fortæller vi om i materialet.

Sådan opbevarer du korn – pas på insekter

For at forstå, hvordan man opbevarer korn, så der ikke kommer insekter i, skal du vide noget om årsagen til, at der kommer insekter i det. Faktum er, at deres larver kan være i det allerede på købstidspunktet, hvilket skal overvåges nøje. Derfor er det bedre at opvarme det i en stegepande efter køb af produktet. For at undgå problemer er det vigtigt at tage hensyn til alle betingelserne for, hvordan man opbevarer korn, så møl ikke starter. Det er forbudt at opbevare dem i simple polyethylenposer eller lade dem ligge i fabriksemballagen, og plastbeholdere er heller ikke egnede..

Så hvad er den bedste måde at opbevare korn på? Den bedste måde at bevare produktet på Glasbeholdere eller beholdere af keramik eller metal er mest velegnede. Det er dog også vigtigt at huske, hvordan man opbevarer korn i glasbeholdere: De skal altid være tæt lukkede og opbevares et mørkt sted.

Sådan opbevarer du kornprodukter korrekt – nyttige tips og tricks

Når man rådgiver om, hvordan man opbevarer korn, vil det være meget nyttigt at nævne fluehacks til, hvordan man forhindrer insekter i at dukke op i dem. Lad os beskrive de mest effektive af dem:

  • Det er nødvendigt at bruge traditionelle metoder – hvidløg, bitter peber eller laurbærblad placeret i beholderen vil afvise insekter godt.
  • Du kan lægge poser med lavendel, malurt, nelliker eller mynte i skabet, hvor du opbevarer dine kornprodukter.
  • Tør jævnligt skabshylderne af med eddike.

Det er vigtigt at indse, at rådene om, hvad man skal opbevare korn og pasta i, ikke vil være særlig forskellige, fordi de er af kornoprindelse, og „truslerne‟ mod dem derfor er de samme.

Sådan opbevarer du korn i lang tid – det er vigtigt at vide

Det handler ikke kun om, hvad man skal opbevare korn i, men også om de generelle forhold. For at forlænge produktets levetid skal der tages hensyn til flere andre vigtige faktorer ud over at undgå insekter. Af denne grund ligger svaret på spørgsmålet om, hvordan man opbevarer korn i lang tid, i dette.

Det sted, hvor du opbevarer produktet, skal være tørt, varmt og fri for lys. Samtidig er det forbudt at bruge kældre, uopvarmede altaner eller køleskab som opbevaringssted. Faktum er, at lave temperaturer og høj luftfugtighed vil medføre hurtig fordærvelse af produktet. Derfor er er det bedste valg et skab i køkkenet eller et spisekammer..

Vi har tidligere skrevet om, hvad du skal gøre, hvis der er insekter i melet – om du kan spise det, og hvordan du redder det.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet