Vil du gerne lave lækker og velduftende kål, men bliver afskrækket af dens ubehagelige lugt? Der er to ingredienser, som vil berige smagen af den færdige ret og få den ubehagelige lugt af stuvet kål til at forsvinde.
Gode råd om, hvordan man stuver kål i en gryde uden lugt / foto depositphotos.com
Braiseret kål er en af de mest populære retter i vores køkken. Den tilberedes både i børnehaver og på restauranter. Men det er ikke alle, der bryder sig om den lugt, der følger med kålen under tilberedningen. Og det er sandt, at braiseret kål kan have en ubehagelig aroma, især hvis den er lavet af en ikke-ung grøntsag.
Forresten har Vi tidligere fortalt, hvordan man tilbereder en lækker salat af pekingkål.
Hvad skal man tilsætte til kål for at undgå lugt – en gennemprøvet metode
Hvordan steger man kål i en gryde, så der ikke opstår en ubehagelig lugt? Prøv at tilsætte sennep og honning. Til dette formål er det nødvendigt:
- blande ingredienserne i lige store mængder;
- tilsæt lidt vand, hvis blandingen er meget tyk;
- Hæld senneps- og honningblandingen i kålen;
- Braiser kålen under lukket låg, indtil den er mør.
Kål stuvet med honning og sennep bliver ikke til en uformelig grød og har en behagelig smag. Senneppen tilfører krydderi, mens honningen mildner kålens skarpe smag og gør den mere pikant.
Hvordan forbedrer man smagen af stuvet kål? En af hemmelighederne er at tilsætte lidt kardemomme og koriander. Disse krydderier vil ikke kun forbedre smagen af kål, men også give den en særlig smag.
Ved at følge disse tips vil du kunne tilberede braiseret kål, som vil blive en ægte dekoration på ethvert bord!