Mariner aldrig kebab i dette: 3 måder at gøre kød til gift på

Marinade til kebab er en vigtig komponent, som bestemmer kødets smag og saftighed. Der er dog nogle ingredienser, som det ikke anbefales at tilsætte marinaden, og der er også en forklaring på, hvorfor du ikke bør marinere kød i aluminiumsretter.

Top 3 over de værste kebabmarinader / foto af russianpulse.ru

Shashlik er en af de mest populære og lækre kødretter, og valget af den rigtige marinade spiller en vigtig rolle i at skabe en god smag. Der er dog visse ingredienser, som det ikke anbefales at tilsætte til kebabmarinaden.

Hvis du skal spise kebab, kan det i øvrigt være nyttigt at vide, hvordan du vasker oliepletter af dit tøj.

Hvad man ikke skal tilsætte kebabmarinaden – de værste muligheder

Disse ingredienser kan bogstaveligt talt ødelægge kødets smag og gøre det til en gummiagtig masse:

  • eddike;
  • mayonnaise;
  • kefir.

Med eddike er det let at overdrive, og kødet vil afgive en ubehagelig syrlighed. Eksperter siger også, at opfattelsen af, at eddike blødgør kødet, er forkert. Bortset fra syren, som i sig selv er usund, gør eddike ikke noget ved kødet. Hvis du stadig er tilhænger af syre i kebab, så tilsæt citron til marinaden. Det vil blandt andet tilføre en eksotisk smag.

Fed mayonnaise plus fedt kød er lig med bugspytkirtelbetændelse og et par centimeter i taljen. Skån din lever og bugspytkirtel, lad være med at marinere kød til kebab i mayonnaise.

Med kefir Ikke alt er så entydigt længere. Kefir-kebab smager godt, men eksperter er overbeviste om, at sådant kød er helt usundt. Kød kombineret med kefir forhindrer optagelsen af jern og protein.

Derfor må du ikke marinere kød i aluminiumsbeholdere – et forbud mod jern

Kogegrej af aluminium har nogle egenskaber, der kan påvirke processen med at marinere kød. Sådant kogegrej frigiver giftige stoffer under påvirkning af syre. Det er endnu en grund til ikke at bruge eddike i marinaden. Kan man lave marinade i en aluminiumsgryde uden eddike? Ja, så længe din marinade ikke er sur, er det ikke noget problem. I øvrigt gælder dette forbud også for køkkengrej af metal.

I hvilke redskaber er det bedre at marinere kebab:

  • emaljeret;
  • glas;
  • keramik;
  • ler.

Det er vigtigt. Under marineringen er det bedst at opbevare kødet i køleskabet for at forhindre bakterievækst.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet