Puffy apple fritters: 3 win-win opskrifter og nyttige tips

Sådan en dessert kan laves med mælk, kefir eller almindeligt vand.

Puffy apple fritters: 3 win-win opskrifter og nyttige tips / foto depositphotos.com

Æblekager – en værdig erstatning for charlotte og en solid morgenmad. Denne godbid vil kunne bage alle. Sådan laver du æbleskiver – fortæller Vi.

Æblefritter på kefir

  • 2 æg
  • 250 ml kefir (2,5 % fedtindhold)
  • mel 160 g
  • sukker 100 g eller mindre (efter smag)
  • 1 tsk. bagepulver
  • en knivspids salt
  • 3 æbler
  • solsikkeolie til stegning

Bland de tørre ingredienser (mel, bagepulver, salt, sukker). Pisk derefter æggene i, og hæld kefiren i. Rør med et piskeris, men pisk ikke. Dejens konsistens skal ligne tyk creme fraiche. Bemærk, at der ikke må være nogen klumper.

Fjern skrællen fra de vaskede æbler, riv dem, og tilsæt dem til dejen.

Steg æblefritterne i solsikkeolie i ca. et minut på hver side.

Æbleskiver med mælk

  • 1 æg
  • 200 ml mælk
  • mel 200 g
  • sukker 1 tsk. eller mere (efter smag)
  • 1 tsk. bagepulver
  • en knivspids salt
  • 1-2 æbler
  • solsikkeolie til stegning

Bland mælk, æg, sukker og salt i en dyb skål. Tilsæt derefter mel og bagepulver. Bland, indtil det er glat. Skær de vaskede og skrællede æbler i små tern, eller riv dem, og tilsæt dem til dejen. Steg æblefritterne på en opvarmet pande med solsikkeolie, indtil de er brunede.

Puffy æbleskiver: 3 win-win-opskrifter og nyttige tips / foto depositphotos.comPuffy apple fritters: 3 win-win opskrifter og nyttige tips / foto depositphotos.com

Æblefritter på vand – mager opskrift

  • 250 ml vand
  • mel 200-250 g
  • sukker 3 spsk. eller mindre (efter smag)
  • 1 tsk. gær
  • en knivspids salt
  • solsikkeolie til stegning

Hvis du ikke har flere mejeriprodukter derhjemme (eller hvis du faster), kan du lave æbleskiver uden mælk og kefir – på vand.

Bland varmt vand med sukker, tilsæt gær og et par spiseskefulde mel. Lad oparaen hæve et lunt sted. I mellemtiden skrælles og rives æblerne.

Når pastaen har hævet, tilsættes resten af melet og æblerne. Når du tilsætter melet, skal du holde øje med dejens konsistens – den skal være tyk, men flydende.

Steg fritterne i vegetabilsk olie, indtil de er gennemstegte.

En sidebemærkning: tips til at lave æblefritter

Spekulerer du på, hvordan du laver æbleskiver, så desserten ikke er så usund og kaloriefattig? Prøv at bage dem. I denne form er æbleskiver gode til børn. Til dette kan du ælte dejen i henhold til en af opskrifterne ovenfor. Men i stedet for at rive æblerne skal du skære dem i mellemstore tern og tilsætte en skefuld solsikkeolie direkte i dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg dejen på den. Bag æbleskiverne i ovnen ved 180 grader, indtil de er gennemstegte (ca. 15 minutter). Det er ikke nødvendigt at vende æbleskiverne i dette tilfælde.

Hvis du stadig har tilberedt godbidderne i olie, skal du efter tilberedningen lægge dem ud på en serviet eller et stykke køkkenrulle. Det hjælper med at komme af med overskydende olie.

Puffy apple fritters: 3 win-win opskrifter og nyttige tips / foto depositphotos.comPuffy apple fritters: 3 win-win opskrifter og nyttige tips / foto depositphotos.com

Og hemmeligheden bag, hvordan man steger jævne æbleskiver, ligger i den måde, du skal lægge dejen på panden. Hæld en spiseskefuld på ad gangen, og sørg for, at dejportionerne ikke klæber til panden – så får du jævne, runde æbleskiver.

Hvis du vil lave æbleskiver i stedet for frugtkager, skal du ikke piske dejen kraftigt, når du ælter, og du skal ikke røre unødigt, når du øser dejen op til stegning.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet