Vi har samlet enkle tips til, hvordan man tilbereder perlegrød korrekt og lækkert.
Vi fortæller, hvordan man laver perlovka velsmagende / foto depositphotos.com
Perlegryn er ret almindeligt og populært, det bruges både som basis for tilbehør og grød og til tilberedning af supper samt gryderetter.
Tidligere har Vi skrevet om, hvad man kan lave af resterne af risengrød, og hvor meget man skal koge vagtelæg, og nu fortæller vi, hvordan man laver perlegrød, så husholdningen bliver tilfreds.
Sådan laver du perlovka ordentligt – enkle tips
Til at begynde med skal grynene plukkes og alle rester fjernes. Derefter skal du skylle peberfrugterne under rindende vand, indtil vandet under grynene bliver gennemsigtigt.
Mange lægger perlovka i blød i et par timer før tilberedning, men det kan man godt undvære, det tager bare længere tid at tilberede den.
Det er vigtigt at forstå, at perlovka ved tilberedning stiger kraftigt, så grynene skal tilberedes i et passende fad til dette formål.
At koge perlovka i en gryde vil kræve fra 40 minutter til en time. Til at begynde med skal du lægge grynene i en gryde, hælde koldt vand over dem og sætte dem på en stærk ild. Så snart vandet koger, skal flammen dæmpes til moderat, og gryden dækkes med et låg.
Du kan salte grøden både i begyndelsen og midt i tilberedningsprocessen.
Enkle tips til, hvordan man tilbereder perlovka / foto depositphotos.com
Sådan laver du perlovka i en multicooker – hvad er vigtigt at vide
Læg de vaskede perlegryn i skålen på multikogeren, og hæld koldt vand over dem. Kog det i tilstanden “Grød”, “Boghvede”, “Ris” i cirka en time, hvis perlegrynene er lagt i blød på forhånd. Hvis ikke, vil det tage 1,5 time at koge.
Hvor meget vand skal du bruge til 1 kop perlenodle – anbefalinger
Til 1 kop perlegryn til at lave grød i en gryde eller multikoger skal du bruge 3 kopper vand, men til at lave det i mikrobølgeovnen er 1,5-2 kopper nok.
Hvor længe skal man koge perlegrød – verificeret af erfaring
Hvis du lægger grynene i blød før tilberedning, er de klar på ca. 40 minutter eller 1 time. Uden iblødsætning vil grynene være kogt på 1-1,5 time.