Sådan laver du saftige kyllingekoteletter: 5 enkle hemmeligheder og en gennemprøvet opskrift

Hvordan man steger kyllingekoteletter korrekt, og hvordan man tilbereder dem, så dine kære beder om mere – lær det i Vi-artiklen.

Sådan laver du saftige kyllingekoteletter / depositphotos.com

Koteletter kan laves af forskellige ingredienser – kød, fisk, fjerkræ og endda grøntsager. Kyllingekoteletter anses for at være en af de mest nyttige, da kyllingekød af mange ernæringseksperter anses for at være sundt. Vi fortæller dig, hvordan du laver saftige kyllingekoteletter af hakket kylling i en stegepande.

Tidligere talte vi om, hvordan man laver koteletter uden en kødhakker.

Hvilke krydderier tilsættes til kyllingekoteletter, og hvad er ellers hemmeligheden?

Erfarne kokke nævner flere vigtige ncer, og når de ved det, kan hver værtinde lave luftige koteletter af hakket kylling:

  • korrekte proportioner – pr. 1 kg hakket kød må der ikke tilsættes mere end 2-3 æg og 250 g brød;
  • velsmagende tilføjelser – Sørg for at komme brød opblødt i mælk, løg og lidt smør i;
  • bedste udskæring af kød – Hvis du køber kød, skal du ikke bruge flåede stykker til koteletter;
  • Hakkekødsmagi – Hak det med hænderne før tilberedning, og lad det stå i 20-30 minutter efter æltning;
  • Stegning af høj kvalitet – koteletter bør kun tilberedes på en stærkt opvarmet pande og derefter tilberedes under låg ved svag varme.

Kokke anbefaler også at tilsætte hakkede krydderurter, stødt hvidløg og andre krydderier til farsen. Det vigtigste er ikke at overdrive, ellers bliver koteletterne seje.

Saftige kyllingekoteletter – klassisk opskrift

Med denne opskrift kan du lave kyllingekoteletter til glæde for hele familien.

Det skal du bruge:

  • kyllingefilet – 500 gr;
  • løg – 2 stk;
  • smør – 40 g;
  • hvidt brød – 100 g;
  • mælk – 200 ml;
  • brødkrummer – 100 gr;
  • æg – 1 stk;
  • vegetabilsk olie;
  • salt, peber, krydderier.

Hak løg, steg dem i smør, til de er gyldne. Hæld mælk over krummerne af hvidt brød, og lad det stå i 5 minutter. Kør kyllingefilet, løg og brød gennem en kødhakker. Kom farsen i en skål, tilsæt æg, salt, peber og krydderier, bland, pisk, og lad det stå i 30 minutter. Form koteletter af farsen, rul dem i rasp, og læg dem på en opvarmet stegepande. Steg på begge sider i 2-3 minutter, dæk derefter med et låg, skru ned for varmen, og lad retten blive klar.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet