Hvorfor du ikke kan komme honning i varm te, hvad det er fyldt med, og om det er sandt, at det virkelig er forbudt at gøre det – lær i materialet Vi.
Mange er bange for at tilsætte honning til varm te / foto depositphotos.com
Honning er et meget nyttigt og tilgængeligt produkt for alle. Flere fakta om det er almindeligt kendt: honning med kogende vand frigiver gift, og i sig selv – er en vitaminbombe. Lad os forstå, hvorfor du ikke kan opvarme honning, og om det er sandt.
Tidligere talte vi om, hvordan man hurtigt og nemt vælger kvalitetshonning.
Varm honning i te – er det skadeligt eller nyttigt?
Man mener, at honning i varm te begynder at frigive giftige stoffer. Forskere besluttede at undersøge dette spørgsmål og kom til den konklusion, at der frigives oxymethylfurfurol, når det opvarmes. Bortset fra at dette stof er til stede i sukkerholdige produkter uden opvarmning – det dannes bare langsommere der.
I yderligere undersøgelser viste det sig, at oxymethylfurfurol ikke er et giftigt stof. Forskere udførte eksperimenter på levende væsener og fandt ingen sundhedsskader.
Sådan drikker du te med honning mod forkølelse
På trods af at udsagnet “honning i kogende vand frigiver gift” er noget vrøvl, er det ikke værd at tilsætte det til meget varm te, men af en anden grund. Så i kogende vand kan honning miste nogle af sine gavnlige stoffer og endda miste lidt af sin smagsfylde. For at få mest muligt ud af dette gyldne produkt er det bedst at tilsætte det, når teen allerede er egnet til at drikke.
Hvis du vil gøre drikken til et middel mod forkølelse, kan du tilsætte citron, kanel, kardemomme eller ingefær efter smag. Honning passer også godt til urte-, bær- og frugtte.
Tidligere har vi også fortalt dig, hvordan du hurtigt kan kurere dig selv for en forkølelse ved hjælp af husråd – nyttige tips i vinterperioden.