En ingrediens skal ikke tilsættes til kefiren, men til melet: Fritterne falder ikke af

Ikke alle husmødre ved, hvorfor pandekager hæver sig og derefter falder, og hvordan man løser det.

Sådan laver du puffede fritter på kefir – tips / depositphotos.com

Duftende, luftige og bløde fritter er elsket af absolut alle, men det er ikke alle værtinder, der formår at holde formen. Ofte hæver fritterne sig under stegningen, men når de køler ned, mister de deres luftige konsistens. Vi vil fortælle dig, hvordan du laver “de samme” fritter uden kefir – luftige som fnug.

Hvorfor puffede fritter ikke bliver puffede

Kefir-fritter er i princippet svære at lave, og derfor laver kvinder dem ofte på gær, fordi det er en garanti for en frodig dej. Men og smagen af sådan en godbid er helt anderledes – mere tæt, og hvis du vil have blødere, bliver du nødt til at bruge kefir.

Grunden til, at fritterne falder af efter stegning, er den forkerte rækkefølge af produkter. Den vigtigste ingrediens er bagepulver, som “løfter” fritterne. Hvis du tilsætter det til kefir, vil den kemiske reaktion starte og slutte hurtigt, og vi er nødt til at efterlade luftbobler. Til dette formål anbefaler erfarne kokke at tilsætte bagepulver til melet i sidste øjeblik lige før stegning – på denne måde bevarer du dejens evne til at hæve og holde sin form, selv efter afkøling.

Puffede kefir-fritter – opskrift

Vi tilbyder en bedstemors opskrift, ifølge hvilken pandekager på kefir altid bliver bløde, luftige og moderat søde. Til forberedelse har du brug for:

  • en halv liter kefir med et hvilket som helst fedtindhold ved stuetemperatur;
  • et æg;
  • to spiseskefulde sukker;
  • en teskefuld salt;
  • et halvt kilo mel;
  • en halv teskefuld bagepulver;
  • vanillin eller vaniljesukker.

Tag kefiren ud af køleskabet i forvejen, eller varm den lidt op til stuetemperatur. Hæld den i en skål, tilsæt æg, sukker, salt og vanillin, og rør rundt. Hæld den angivne mængde mel i, og hold 1 spsk. tilbage. Bland blandingen grundigt og fjern klumper. Varm en stegepande smurt med vegetabilsk olie eller smør.

Bland 1 spsk mel med bagepulver i en separat skål, tilsæt det til dejen, bland hurtigt, og begynd at stege fritterne, indtil de er klar. Læg de færdige kefirfritter på en tallerken med køkkenrulle for at fjerne overskydende fedt. Server med syltetøj, creme fraiche eller honning.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet