Et trick hjælper dig med at tilberede et lækkert tilbehør.
Hvordan og hvor meget man skal tilberede boghvede – tips / depositphotos.com
Det er ikke svært at koge boghvede, men det er meget sværere at få grøden til at blive smuldrende, smagfuld og næringsrig i sidste ende. For at gøre det skal du følge et par tips – find ud af, hvordan du koger boghvede korrekt, og hvad du skal tilsætte til vandet.
Sådan koger du boghvede på vand i en gryde
Hvis du regelmæssigt køber almindelige gryn i store kiloposer, er det bedre at tilberede dem i en gryde. Det er ønskeligt for denne teknologi at vælge en beholder med tykke vægge – det fordeler temperaturen jævnt og tillader ikke boghvede at brænde eller forblive underkogt.
Før du begynder at tilberede grynene, skal de skylles flere gange med vand for at fjerne snavs og støv. Kom dem derefter i en gryde, hæld rent drikkevand over, læg låg på, og kog boghveden, indtil vandet koger ved middel varme. Når du ser, at vandet er kogt op, skal du skrue ned for varmen og tilsætte en halv teskefuld salt. Glem heller ikke, hvor længe du skal koge boghvede – som regel er 20-25 minutter nok til at tilberede den perfekte grød.
VIGTIGT: Rør aldrig i grynene med en ske eller spatel, da de ellers vil brænde på eller koge ujævnt.
Sådan koger du boghvede med smør
Det er ikke alle husmødre, der bruger smør, når de tilbereder gryn, men hvis du vil have et virkelig velsmagende tilbehør, er det bedre at ændre vane. Der er ikke noget kompliceret i at tilberede boghvede – proportionerne er meget enkle. Til 1 kop gryn skal du bruge 2 kopper drikkevand, hvis du vil have grøden til at blive tæt og tør. De, der kan lide en tyktflydende konsistens, anbefaler vi, at du hælder mere væske – 2,5-3 kopper.
Det er bedre at tilsætte smør til sidst, når boghveden allerede er kogt helt færdig. Lige når du slukker for ilden, tilsætter du smør, rører rundt, dækker gryden med et låg og dækker med et håndklæde. I den varme og behagelige atmosfære vil boghveden absorbere smørret og øge sin volumen, så den bliver saftig og næringsrig.
Nyttigt Lifehack: Hvis du tvivler på grynets kvalitet, kan du tørre dem i 3-5 minutter på en tør pande inden tilberedning, så bliver de helt sikkert smuldrende.