Vi har fundet ud af, hvad man skal gøre for at gøre bagværk appetitligt og brunt på alle sider.
Bageriets bund brænder, hvad man skal gøre / foto depositphotos.com
Rød top og sort brændt bund på bagværk – et hyppigt problem for ejere af gaskomfurer, især ældre modeller. Det skyldes komfurets design, fordi det opvarmes fra bunden. Kloge mennesker har fundet på mange måder at gøre opvarmningen i gaskomfuret mere jævn på. Vi viser nogle af disse tips.
Skål med vand
For at få en jævn tilberedning af tærter, kager, gryderetter og andet bagværk placerer håndværkere en stor skål med vand under bagepladen. Vælg en beholder, der er egnet til bagning. Vandet vil optage den overskydende varme. Når du bruger denne metode, bør du med jævne mellemrum kigge ind i ovnen og kontrollere, at vandet ikke er kogt væk.
Salt
Denne metode har fået meget positiv feedback på internettet. Tag en uønsket bageplade, spred salt i den i et tykt lag, og placer den på det laveste niveau i ovnen. Saltet får ovnen til at varme mere jævnt.
Fordelen ved dette tip er, at det kan genbruges, fordi du kun behøver at hælde salt i bagepladen én gang, og så kan den stå i ovnen i årevis.
Folie på toppen af bagværk
For at forhindre, at bunden af tærterne brænder på, skal du blot placere bagepladen højere oppe. Og for at beskytte toppen af dejen mod varmen skal du dække den med folie.
To bakker
En anden måde at spare bagning i bunden på er at bage din mad på to bageplader. Du skal blot placere en anden tom bageplade under bagepladen. Det vil optage den overskydende varme.
Gammel pande
Placer en gammel støbejernspande på det nederste niveau i ovnen, der kan opvarmes til høje temperaturer. Panden vil optage den overskydende varme. Denne metode kan kombineres med andre metoder, som f.eks. at hælde salt eller vand i bunden af panden.
Mursten
En mursten i en gasovn er ikke det mest elegante, men det er en meget effektiv måde at opnå jævn opvarmning på. Mange ejere af gaskomfurer bemærker, at bunden af deres tærter ikke længere brænder, hvis de lægger to ildsten i bunden af ovnen.