Hvad skal man sætte i ovnen for at forhindre bunden af bagværk i at brænde på: 6 tips

Vi har fundet ud af, hvad man skal gøre for at gøre bagværk appetitligt og brunt på alle sider.

Bageriets bund brænder, hvad man skal gøre / foto depositphotos.com

Rød top og sort brændt bund på bagværk – et hyppigt problem for ejere af gaskomfurer, især ældre modeller. Det skyldes komfurets design, fordi det opvarmes fra bunden. Kloge mennesker har fundet på mange måder at gøre opvarmningen i gaskomfuret mere jævn på. Vi viser nogle af disse tips.

Skål med vand

For at få en jævn tilberedning af tærter, kager, gryderetter og andet bagværk placerer håndværkere en stor skål med vand under bagepladen. Vælg en beholder, der er egnet til bagning. Vandet vil optage den overskydende varme. Når du bruger denne metode, bør du med jævne mellemrum kigge ind i ovnen og kontrollere, at vandet ikke er kogt væk.

Salt

Denne metode har fået meget positiv feedback på internettet. Tag en uønsket bageplade, spred salt i den i et tykt lag, og placer den på det laveste niveau i ovnen. Saltet får ovnen til at varme mere jævnt.

Fordelen ved dette tip er, at det kan genbruges, fordi du kun behøver at hælde salt i bagepladen én gang, og så kan den stå i ovnen i årevis.

Folie på toppen af bagværk

For at forhindre, at bunden af tærterne brænder på, skal du blot placere bagepladen højere oppe. Og for at beskytte toppen af dejen mod varmen skal du dække den med folie.

To bakker

En anden måde at spare bagning i bunden på er at bage din mad på to bageplader. Du skal blot placere en anden tom bageplade under bagepladen. Det vil optage den overskydende varme.

Gammel pande

Placer en gammel støbejernspande på det nederste niveau i ovnen, der kan opvarmes til høje temperaturer. Panden vil optage den overskydende varme. Denne metode kan kombineres med andre metoder, som f.eks. at hælde salt eller vand i bunden af panden.

Mursten

En mursten i en gasovn er ikke det mest elegante, men det er en meget effektiv måde at opnå jævn opvarmning på. Mange ejere af gaskomfurer bemærker, at bunden af deres tærter ikke længere brænder, hvis de lægger to ildsten i bunden af ovnen.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet