Sådan tilbereder du boghvede korrekt: enkle tips er nævnt

Boghvede er ret let at tilberede, især hvis du kender et par nyttige hemmeligheder.

Boghvede er meget nyttig og velegnet selv for dem, der er på slankekur foto af depositphotos.com

Boghvede – er en ret almindelig ret i den daglige kost. Den er nyttig og velegnet selv for dem, der er på slankekur.

Vi vil liste enkle regler, som vil være nyttige for dig, når du laver boghvedegrød.

Vi har tidligere skrevet om, hvordan man tilbereder boghvede på en lækker måde.

Sådan koger du boghvede i en pose – den hurtigste måde at forberede sig på

En sådan tilberedning passer til dem, der har lidt tid. Tag en pose boghvede, 1,5 liter vand, salt og smør. Hæld vandet i en gryde, når det koger, salt det og læg posen med boghvede i. Så koges det uden låg ved svag varme i ca. 15 minutter. Derefter tages posen op, og man venter på, at vandet løber fra. Flæk posen, læg boghveden på en tallerken, og tilsæt smørret.

Sådan koger du boghvede på vand – proportioner

Retten tilberedes i forholdet 1:2, det vil sige et glas gryn – 2 glas vand. Og hvis du vil have en tykkere boghvedegrød, skal du tage mere vand – op til tre glas.

Sådan koger du boghvede i en gryde, så den ikke klæber til bunden

Læg boghvede og vand i en gryde. Skru ned for varmen, når det koger. Sluk efter 20 minutter – det er så længe, boghveden koger.

Du kan smide grynene i kogende vand og koge i op til 20 minutter ved svag varme uden at røre i grøden.

Boghvede i en multikoger – sådan koger du det

Det er hurtigt og nemt at tilberede boghvede i en multicooker. Læg en kop boghvede, hæld vand og lidt salt i multikogeren. Kog i tilstanden “gryn” i 30 minutter. Som kokken Eugene Klopotenko har bemærket, er det i multikogeren, at boghveden bliver smuldrende.

Klopotenko fortalte også, hvordan man tilbereder udblødt boghvede. Ifølge ham er det en slags lifehack. Boghvede skal lægges i blød i vand i 5-6 timer. Det kan også gøres natten over. Han bemærkede, at der er brug for vand, som ved kogning – forholdet er 1:2. Hvis væsken ikke er helt absorberet – dekanter den.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet