Denne ret er ret nem at tilberede, men den kan blive ødelagt meget hurtigt.
Vi fortæller dig, hvad du skal tilføje til kartoffelmos for at få perfekt konsistens og uovertruffen smag / foto depositphotos.com
Kartoffelmos er en af de mest almindelige og foretrukne retter i det vores landsmande køkken. Der er mange måder at lave kartoffelmos på. Nogen putter smør i, andre tilsætter mælk eller fløde. Men opskriften på kartoffelmos indeholder ikke altid disse ingredienser. Vi fortæller dig, hvordan du laver kartoffelmos, så den altid bliver frodig og uovertruffen i smagen.
Sådan laver du kartoffelmos – vigtige ncer
Denne ret er ret nem at tilberede, men du kan også ødelægge den meget hurtigt. Det vigtigste punkt her er korrekt valg af kartofler – Vælg sorter med et højt stivelsesindhold. Det kan være runde kartofler med brunt skind og lyst kød.
En lige så vigtig nce tid. Hvor længe man skal koge kartofler til kartoffelmos, afhænger af sorten. Men i gennemsnit er det 15-20 minutter fra kogetidspunktet. Orientér dig om gennemboringen – hvis gaflen “kollapser” et stykke kartoffel, kan du slukke for kogepladen.
Derudover er det meget Det er vigtigt at skære kartoflerne i nogenlunde lige store stykker. På den måde bliver de kogt på samme tid, for hvis kartoflerne bliver kogt for meget, bliver de vandige og mister deres smag.
Lav den perfekte kartoffelmos – hvad du skal tilsætte, og hvad du kan undvære
Mange mennesker er vant til at tilsætte mælkeprodukter (f.eks. mælk eller fløde) til kartoffelmos. Men hvad kan man tilsætte kartoffelmos i stedet for mælk, hvis man pludselig ikke har det ved hånden? Perfekt egnet er den væske, som kartoflerne blev kogt i. For at gøre retten perfekt i konsistensen skal du hælde den i små portioner. På den måde kan du kontrollere kartoffelmosens tykkelse.
Et lige så populært spørgsmål blandt uerfarne kokke er, om det er nødvendigt at tilsætte et æg til kartoffelmosen. Dette trin er ikke kritisk, så du kan godt undvære ægget. Det tilsættes af flere grunde:
- Forbedring af teksturen. Æggeblommen giver retten en glattere og mere silkeagtig konsistens og gør smagen klarere. Og æggehviden binder alle ingredienserne sammen.
- Farve. Takket være tilsætning af æg giver husmødre kartoflerne en behagelig cremet farve og en flot glans. Det får dem til at se endnu mere appetitlige ud.
Lad os nu tale om smør. Det er heller ikke obligatorisk at tilsætte det, for der er masser af muligheder for at erstatte dette produkt. Vi fortæller dig, hvad du kan tilføje til kartoffelmos i stedet for smør.
Vegetabilsk olie er fremragende (olivenolie er bedst). Hæld en lille smule i kartoflerne i slutningen af tilberedningen for at berige rettens smag.
Du kan også erstatte smørret med kokosolie. Det vil give retten en sød smag og en delikat kokossmag, så prøv dig frem.