Husk for livet: Det er blevet klart, om du skal koge mælk i pakker

Vi fortæller dig, hvilken slags mælk der kan afkoges uden at skade dit helbred.

Kogt mælk kan være nyttigt / foto depositphotos.com

Mange mennesker mener, at mælk ikke bør koges – ellers mister produktet sine nyttige egenskaber og bliver “dødt”. Lægerne er ikke enige i denne opfattelse, for pasteuriseringsprocessen af mælk er ikke bare for ingenting. Vi fandt ud af, om det er muligt at drikke rå pasteuriseret mælk, og om den skal koges yderligere.

Hvorfor koge mælk – de vigtigste grunde

Mælkeproduktet fra under koen har i sin sammensætning et stort antal vitaminer og stoffer, der er nødvendige for en person. Dette er mælkeprotein, calcium, vitaminer, mikro- og makroelementer og meget mere. På trods af al denne mirakelsammensætning er mælk ikke så harmløs, som du kan finde i den:

  • antibiotika (hvis koen har fået det);
  • mælkesyrebakterier (som får produktet til at blive surt så hurtigt);
  • patogene mikroorganismer (en ko kan trods alt ikke være perfekt).

Alle disse tre komponenter dør ved høje temperaturer, så kogt mælk er ikke en død ubrugelig væske, men et ganske normalt produkt. Selv hvis du ikke har købt mælk hos en mærkelig bedstemor, men har købt et godt produkt i en pålidelig butik, kan du kun drikke ultrapasteuriseret mælk uden at koge den – alle andre former for pasteurisering giver ikke 100 % garanti.

Om du skal koge pasteuriseret mælk til en baby eller en voksen

Som vi allerede har fundet ud af, fjernes alle unødvendige bakterier fra dit yndlingsprodukt under kogning. Samtidig forbliver de nyttige stoffer:

  • calcium;
  • sporstoffer og vitaminer;
  • mælkeprotein;
  • fedtstoffer.

Med andre ord mister du ikke noget ved at udsætte mælk for yderligere varmebehandling, men slipper kun af med de stoffer i dens sammensætning, der kan være skadelige for helbredet.

Hvis du ikke forstår, om du kan drikke pasteuriseret mælk til børn, skal du tænke på, at barnets krop ikke er så stærk som en voksens, så den er ikke altid i stand til at klare angrebet fra bakterier. Det er bedre at være beroliget og koge mælken – på den måde er dit barn ikke i fare.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet