Hvor længe skal man opbevare laurbærblade i suppe: Husk ikke at blive forgiftet

Ikke alle ved, hvorfor de putter laurbærblade i maden, og hvorfor det er vigtigt at få dem ud i tide.

Blad af laurbærblade – et uundværligt krydderi i ethvert køkken foto af depositphotos.com

Laurbærblad – et krydderi, der altid er ved hånden hos enhver husmor. Vi har samlet tips og knowhow om, hvordan man bruger laurbærblad i maden, så det ikke skader.

Tidligere har Vi delt tips om, hvordan man dyrker laurbærblade.

Hvad er et laurbærblad til i en suppe – applikation flyhacks

Det ser ud til, at alle ved, hvorfor der er brug for laurbærblade i de første retter. Det er altid blevet tilføjet af vores bedstemødre og mødre. Men ikke alle ved, hvornår de skal smide det i gryden.

Erfarne kokke anbefaler at knuse laurbærbladene let, før de sendes i suppen. På den måde kommer de “til live” og frigiver bedre olier, som igen vil berige rettens smag.

Hvornår skal man putte laurbærblade i suppe eller borsjtj – gode råd

Det er bedst at tilsætte krydderiet 5 minutter før retten er klar. Når du koger andre retter, skal laurbærbladet tilsættes 10 minutter før retten er klar. Hvis du tilsætter laurbær et par minutter før det sidste, når det ikke at “give” retten smag.

Hvor længe skal man opbevare laurbærblade i suppe – vigtig note

Mange husmødre tager meget fejl og lader laurbærbladet blive i retten. Faktisk skal laurbærbladet “trækkes op” umiddelbart efter tilberedning af suppe eller borsjtj, da det ellers bliver for bittert. Faktum er, at de æteriske olier i bladet har en ubehagelig smag.

Når laurbærblade er giftige – en advarsel

Alle kender de nyttige egenskaber ved dette krydderi, men ikke alle kender farerne ved laurbærblade. Faktisk er laurbærblad giftigt for gravide kvinder – i nogle tilfælde kan det fremkalde en abort. Hvis du har en kat eller en hund derhjemme, skal du huske, at laurbærblade er giftige for dem. Laurbærblade er også farlige, hvis de indtages i store doser.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet