Interessante fakta om øl: Skader og fordele ved drikken, og hvor meget du kan drikke om dagen

Vi har fundet ud af, hvor nyttigt øl er, hvem det kan skade, og hvor mange glas du kan drikke uden at skade dit helbred.

Fordele og ulemper ved øl for kroppen / depositphotos.com

Den 20. febr fejres alkoholikerens dag i er vores land og resten af verden. Faktisk er denne helligdag slet ikke en undskyldning for at drikke, for den blev skabt til et andet formål. World Alcoholics Day er en fejring af dem, der har formået at slippe ud af afhængighedens kløer, herunder ølafhængighed.

Selv om meningerne om øl er meget delte. Tilhængere af ædruelighed hævder, at øl er lige så skadeligt som enhver anden alkohol. De insisterer på fakta: På grund af øl bliver en mand til en kvinde og omvendt, og desuden har ingen aflyst ølalkoholisme. Fans af den humlede drik nævner derimod en masse positive aspekter ved ølforbrug og laver endda øl-yoga.

Vi har tidligere fortalt, at vin eller øl er sundere og indeholder færre kalorier.

Hvad er øl godt for – den positive side

Hvorfor du bør drikke øl / sport-express.ru

Hvorfor drikke øl / sport-express.ru

Japanske forskere har fundet ud af, at øl indeholder xanthohumol – et stof, der beskytter mennesker mod kræft og beskytter hjernen mod aldersrelaterede forandringer. Plus, øl fjerner aluminium fra kroppenog når det indtages regelmæssigt reducerer sandsynligheden for nyresten. Drikken indeholder kalium, magnesium, fosfor, zink, jern, kobber, vitamin B1 og B2 (i en liter øl – 50 % af det daglige indtag), C-vitamin (i en liter – 70 % af det daglige indtag). Derudover – genopfylder lageret folinsyre og nikotinsyre.

Humle og byg indeholder siliciumsom bevarer knogletætheden, leddenes elasticitet og har en positiv effekt på hjernen. Men der er en hage – gæringsprocessen reducerer mængden af nyttige stoffer, og så virker øl tværtimod destruktivt.

Øllets skadevirkninger – drikkens snigende sammensætning

Bortset fra fordelene er der også skadelige stoffer: sirupsagtige olier, aldehyder, estere og metanol. Det er på grund af dem, at man føler sig beruset (manglende koordination, forvirring). Ved regelmæssig brug udvikles tegn på alkoholisme. Angsten øges, der opstår rystelser i hænderne, dovenskab, aggression, bedrageri og langsomme reaktioner.

Kobolt i øl fører til hjertesvigt, set alder.

Skadevirkninger af øl for mænd og kvinder

Fytohormoner i drikken forårsager ændringer i kroppen. En mand bliver til en kvinde: maven forstørres, brystkirtlerne vokser, musklerne bliver mindre spændstige. En mand ældes hurtigere, spermatozoer bliver inaktive, deres antal falder.

Libidoen falder, erektionsproblemer begynder, og til sidst indtræder impotens.

Kvinder Kvinderne ændrer også udseende: De får overskæg, huden får en jordfarve, og kapillærerne bliver synlige i ansigtet. Stemmen bliver grov, og figuren bliver kantet. En stor mængde øl i kosten fører til uregelmæssig menstrion og problemer med at få børn.

Kvinder, der lider af ølalkoholisme, er mere tilbøjelige end andre til at udvikle brystkræft.

Hvorfor øl gør dig fed, og hvordan du undgår det

Udseendet af en “ølmave” er et almindeligt fænomen hos mænd. Det er dog ikke normen.

Så længe du holder dig inden for grænserne. letøl har en positiv effekt:

  • forbedrer fordøjelsesprocesserne;
  • stimulerer udskillelsen af mavesaft;
  • hjælper med at fordøje maden;
  • fremskynder stofskiftet.

Mørk øl indeholder lige så mange kalorier som skummetmælk eller andre læskedrikke. Oftest er det ikke øllet, der får os til at tage på, men snacksene: tørret fisk, chips og nødder. Kuldioxid og gær udvider mavesækken, mens alkohol irriterer fordøjelsesreceptorerne og blokerer for mæthedscentrene. Det er grunden til, at vi har lyst til at spise.

Betyder alkoholfri ufarlig?

Mærket “0%” på en dåseøl er vildledende. Der er en lille mængde alkohol i sammensætningen – ca. 1,5 %. Det vil sige, at virkningerne på kroppen vil være de samme, bare i mindre skala. Derudover indeholder alkoholfri øl mere kobolt, og det er en belastning for det kardiovaskulære system.

Hvem bør kategorisk ikke drikke øl

  • Børn og unge under 18 år;
  • gravide kvinder (at ignorere råd kan påvirke barnets tilbøjelighed til alkoholisme);
  • når du planlægger en graviditet;
  • under amning;
  • mennesker, der lider af gastrointestinale sygdomme, diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

Alle andre mennesker kan nyde “skum”, men inden for normen: til mænd – 1 liter, til kvinder – 500 ml. Dagligt bør du selvfølgelig ikke gøre det.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet