Pak aldrig tørrede æbler i plastikposer.
Vi fortæller dig, hvordan du opbevarer tørret frugt, så den ikke bliver dårlig med tiden / foto depositphotos.com
Efteråret nærmer sig, og mange husmødre har travlt med at forberede så mange produkter som muligt til vinteren. I alle køkkener koger arbejdet på dette tidspunkt – nogen sætter på dåse, nogen fryser ned, og nogen tørrer produkter, især æbler. Vi fortæller dig, hvordan du opbevarer tørret frugt, så den ikke bliver dårlig med tiden.
Sådan opbevarer du tørrede æbler – de vigtigste tabuer
Før vi taler om, hvordan man opbevarer tørrede æbler korrekt, så lad os tale om, hvad man absolut ikke må gøre:
- Pak aldrig tørrede æbler i polyethylenposer. Plastikken kan skabe en drivhuseffekt, som fører til skimmel.
- Efterlad ikke æbler på steder med høj luftfugtighed. Det vil ødelægge produktet.
- Opbevar ikke tørretumbleren i nærheden af stærkt lugtende produkter. Det skyldes, at den har en tendens til at absorbere lugte.
I modsætning til myten om, hvordan man opbevarer tørret mad, bør man heller ikke lade det stå i solen. Direkte sollys kan ødelægge vitaminerne og ødelægge æblernes smag.
Sådan opbevarer du bedst tørrede æbler i krukker – vigtige ncer
Der er flere velafprøvede måder at opbevare tørrede æbler på, så der ikke kommer møl i, og så der ikke opstår skimmel. Den bedste måde er at bruge glaskrukker med lufttætte låg. Det er en pålidelig måde at beskytte produktet mod møl, fugt og lugt.
Vi fortæller dig, hvordan du opbevarer tørret mad i glas. Først skal du sørge for, at æblerne er helt afkølede. Når du fylder beholderen med produktet, skal du forsøge at efterlade så få hulrum som muligt og lukke låget tæt. Det reducerer mængden af luft og forlænger produktets levetid.
Opbevar glassene på et mørkt og køligt sted. Den optimale temperatur er mellem +10 °C og +15 °C. Glem ikke at tjekke krukkerne hver anden måned – se efter, om der er skimmel, ubehagelig lugt eller fugt på væggene.
Hvis du ikke er tilhænger af glaskrukker, kan du i øvrigt opbevare dine æbler i lærredsposer (hør- og bomuldsprodukter er gode). Du kan også trygt bruge vakuumposer eller papirprodukter – både poser og kasser.
Sådan opbevarer du tørrede fødevarer korrekt for at holde dem fri for møl – vær opmærksom på det
Møl er enhver tørret fødevares fjende, hvad enten det er korn, tørret frugt eller krydderier. Men det er meget nemt at beskytte sig mod dem. For det første skal du altid bruge lufttætte beholdere eller binde poser og poser tæt.
For det andet skal du lade tørre på kølige steder – insekter med kulde på “dig”. Derudover kan du placere laurbærblad eller lavendel på opbevaringssteder. Deres særlige lugt vil afskrække møl.
Hvis du bruger papirposer, skal du dog ikke have dem stående fremme. Møl kan nemt gnave sig gennem papiret og komme ind til frugten.
Disse enkle tips hjælper med at holde tørrede æbler fri for møl i lang tid.