Hvad du skal gøre for at forhindre, at rødbeder i borsjtj mister deres farve, og hvordan du bevarer rettens attraktive nce, kan du læse i Vi-artiklen.
Hvad skal man gøre for at undgå, at borsjtj mister farve – tips / depositphotos.com
Borsjtj er en af ukrainernes foretrukne første retter, fordi dens dragende aroma og skarlagenrøde farve ikke kan efterlade selv de mest sofistikerede feinschmeckere ligeglade. Vi fortæller dig, hvorfor borsjtj ikke er rød, og hvordan du kan rette op på denne uheldige misforståelse.
Tidligere talte vi om, hvilke usædvanlige opskrifter på borsjtj man kan finde i kogebøger.
Hvad gør borsjtj rød – ncer og hemmeligheder
Erfarne kokke siger, at farven på borsjtj i mange henseender afhænger af rødbeden og det tidspunkt, hvor den kommer i retten. Det er bedst at købe salatbeder i butikken (de har en mørk rødbrun farve) og tilsætte dem midt i processen. I så fald skal borsjtj koge i mindst 10-15 minutter, efter at rødbederne er kommet i gryden, så har den tid til at få den ønskede farve.
Du kan også bruge andre metoder:
- Tilsæt tomatpuré til en stegepande sammen med rødbeder, pasta med løg og gulerødder, og kom det i borsjtj;
- Stænk rødbederne med vin eller æblecidereddike inden stegning;
- drys grøntsagerne med 1 tsk. citronsyre i begyndelsen af tilberedningen.
Lifehack fra vores bedstemødre – Når man rister rødbeder, er det bedre at drysse dem med 1 spsk. sukker. Dette trick hjælper med at fremhæve rødbedernes subtile smag og farve, men du skal komme det i borsjtjen til sidst, ellers vil det farve de andre grøntsager.
Sådan får du rødbeder til ikke at miste farven i borsjtj – vejledning
Det er ikke alle værtinder, der laver en pasta og steger grøntsager, før de kommer dem i gryden. Til dem har vi forberedt et par måder at bevare farven på borsjtj på uden at stege dem:
- Tag kødet op af bouillonen og kom en hel rødbede i sammen med resten af grøntsagerne – fortsæt med at koge suppen på denne måde i 10-15 minutter, tag så rødbeden op og riv den til sidst i borsjtjen;
- kog grøntsagen med skræl og riv den derefter, kom den i den allerede kogte borsjtj, og kog den i et par minutter mere;
- riv rå rødbede, hæld vand i en metalskål og kom den i borsjtjen 5 minutter før den er klar, og kog derefter retten i et par minutter.
Med en af disse metoder vil du helt sikkert kunne opnå den røde farve på borsjtj og holde den i lang tid. Selv hvis det ikke lykkes første gang – prøv igen eller vælg en anden metode for at finde din perfekte opskrift på en traditionel vores landsmand ret.