Vi fortæller dig, hvorfor pandekager ikke steger, ikke hæver eller ikke bager indeni.
Hemmeligheden bag luftige pandekager / foto depositphotos.com
Det er ikke alle, der kan lave bløde pandekager – nogle gange ser det ud til, at den slags magi kun er tilgængelig for vores bedstemødre. Men det er en forkert opfattelse – du kan lære at stege lækre fritter, hvis du tager hensyn til et lille trick. Om hvorfor fritter på gær ikke er puffede, og hvordan man løser det – læs i materialet.
Afsløret hemmeligheden bag, hvorfor fritter ikke hæver ved stegning
Uanset på hvilket grundlag du vil tilberede en sådan ret, er det vigtigt at følge teknologien og tilsætte de rigtige ingredienser. Derudover skal du nøje følge anbefalingerne:
- Efter æltning skal du dække dejen med et håndklæde og lade den “hvile” i 20-30 minutter;
- Tilsæt altid gær eller bagepulver;
- Brug kun varme produkter (tag alt ud af køleskabet på forhånd);
- Lav fritter med kefir, surdej eller fermenteret mælk.
Sådanne enkle tips hjælper dig med ikke at finde ud af, hvorfor pandekager på mælk ikke er luftige, selv om produktet er surt, eller der blev brugt kefir i stedet. Sodavand og gær skal altid bruges i henhold til opskriften, ellers får du ikke puffede pandekager.
VIGTIGT: Bagepulver med eddike er kun nødvendigt, hvis der ikke er nogen fermenterede ingredienser i opskriften, hvis de er til stede, skal du hælde bagepulveret i sin naturlige form.
Hvorfor pandekager ikke bages indeni – den vigtigste grund
Oftest forbliver fritterne rå på indersiden fordi dejen er for “tung”. Det kan ske, hvis du har brugt for mange æg – de giver dejen en “gummiagtig” konsistens. Også Dejen må ikke være hårdDejen skal ikke være stejl som tærter, da den så ikke kan bages i formen.
Husk, til stegning af fritter. skal du tage en separat stegepande og ikke tilberede noget andet på denog ikke vaske den, bare tørre overskydende fedt af med en serviet. Varm stegepanden op Dejen vil klæbe til panden på en kold overflade og vil ikke blive gennemstegt.
Fordel dejen på panden, så der er 5-6 cm mellem fritterne. – Hvis de ligger for tæt, vil de klæbe til hinanden og ikke hæve. Steg i 3-5 minutter på hver side, og når du vender dem, dæk med et tørt låg – På den måde får dejen den rette temperatur, og fritterne bliver hurtigt færdige.