Fans af stærke drikke bør helt sikkert kende reglerne for indtagelse af dem.
Whisky skal drikkes med omtanke / collage af Vi, foto af depositphotos.com
Mange feinschmeckere vælger selv en smagfuld alkoholisk drik lavet af byg, rug, hvede eller majs. Det er vigtigt at vide, hvad man skal drikke whisky til, hvornår og hvordan man drikker den korrekt for at sætte pris på alkoholens bouquet og kvalitet. Vi har fundet alle hemmelighederne og er klar til at dele dem.
Hvornår og hvordan man drikker whisky
Lad os starte med det bedste tidspunkt på dagen til at nyde denne drik. Ifølge erfarne sommelierer er det kun om aftenen, man kan drikke whisky – man bør ikke drikke den om morgenen. Det er obligatorisk at køle drikken ned til 18-20 °C, før den drikkes. Ellers vil enhver, selv den dyreste, møde dig med en ubehagelig smag af alkohol. For at nyde denne drik er det ikke nødvendigt at opbevare en flaske whisky i køleskabet – stuetemperatur er helt acceptabelt. Den drikkes bedst af baccalaureater som f.eks. et old fashioned, rox, old fashioned eller et simpelt vinglas med kort stilk.
For at få det fulde udbytte af alle whiskyens smags- og duftncer skal du 5S-regel:
- Syn – Vurder drikken ved at vende glasset mod lyset.
- Lugt – indånder den velduftende buket.
- Swish – Vi smager på den ved at tage en lille slurk og holde whiskyen i munden.
- Sluge – synk og nyd eftersmagen.
- Splash – tilsæt en dråbe vand, og smag igen for at spore smagsændringen.
Selv om nogle mener, at det sidste punkt er valgfrit, anbefaler skotterne, som er sande kendere af denne drik, at man ikke springer det over.
Hvad du kan og ikke kan drikke whisky med
De fleste feinschmeckere foretrækker at nyde denne drik i sin rene form, og du skal anstrenge dig for at finde dem, der fortynder den. Da ikke alle er villige til at drikke denne type spiritus på denne måde, skal du overveje, hvad du kan fylde den op med ud over den cola, de fleste kender. Valget afhænger af typen af alkohol:
- single malt fortyndet med vand;
- scotch – med frugt- og bærsaft;
- majswhisky – drikkevarer med kulsyre.
I det første tilfælde vil fortynding med vand hjælpe med at blødgøre den syrlige smag af drikken og reducere dens styrke. Når vi taler om whisky, bruges der normalt juice, når der anvendes sjældne kornwhiskysorter. I dette tilfælde bør forholdet mellem juice og alkohol ikke overstige 1:3. Samtidig må man aldrig fortynde blendede skotske sorter med noget som helst. Tredjepartssmag vil ødelægge deres rige og komplekse bouquet.
Hvis du foretrækker det, kan du bruge et flyhack fra irerne, som ofte drikker whisky med kaffe. Det giver den varme drik en afslappende note.
Hvad bør ikke blandes med whisky Det er rigtigt, det er rigtigt citrusjuice. Mange barer tilbyder ofte denne kombination i cocktailformat, men i et anstændigt samfund betragtes det som helligbrøde.
Vi vil også dele interessant faktum. Ifølge skotterne skal der ikke tilsættes is til whisky, fordi drikken først vil køle ned, og så vil den blive varm igen på grund af varmen fra hænderne. De foretrækker at bruge særlige kølesten, som længe har været til salg. Selv om is kan ødelægge smagen af whisky, er amerikanerne slet ikke flove over det – i USA kan man ofte se et glas bourbon blive fyldt op med frosne vandterninger.
Et interessant faktum: Skotterne mener, at det er helt umuligt at tilsætte is til whisky, for først køles drikken ned, men så bliver den varm igen fra håndflader og fingre – det er bedre at bruge særlige kølesten. Og det faktum, at is har en negativ effekt på drinkens smag, forvirrer slet ikke de samme amerikanere, så i USA smider de trygt et par terninger frossent vand i et glas bourbon.
Hvad er den bedste måde at nyde whisky i ren form på?
Folk, der har svært ved at drikke stærk alkohol, bør huske på, hvordan ægte feinschmeckere spiser whisky for ikke at ødelægge smagen af drikken.
Til single malt eller blendede varianter tages mørk chokolade, æble- eller pæreskiver, kylling- og kaninkødstykker. Rye whisky-elskere foretrækker at toppe den med skiver af rye whisky røget fisk. På samme tid grillet medvinina vil fremhæve whiskyens smag. Smoky island whisky serveres med oksekød. Der er også en universel mulighed for, hvad man kan servere til enhver form for denne alkoholiske drik. Vi taler om ost.
Tænk nu over det. bør ikke bruges som appetitvækker. Den alkohol, vi taler om i dag, serveres aldrig sammen med:
- sød;
- bagværk;
- krydret mad;
- stegt fedt kød;
- pickles og marinader;
- retter med tilsat eddike.
Det er vigtigt at huske på, at det grillede kød og fjerkræ, der blev nævnt tidligere, og et fedtstegt stykke dyrekrop ikke er det samme.
Hvad skal man spise til whisky og cola?
Folk, der foretrækker at fortynde alkohol med kulsyreholdigt vand, bør huske, hvad de skal spise til whisky for at undgå tømmermænd, da cola kan forstærke effekten af alkohol og føre til hurtig forgiftning.
Den bedste gastronomiske parring anses for at være:
- ost;
- sushi;
- rød fisk;
- skaldyr;
- Bayerske pølser;
- chokolade;
- lam og oksekød.
Hvis du vil servere frugt, er melon den ideelle løsning. Den vil kunne nedtone den mangefacetterede smag af whisky og cola og fuldende den unikke kombination af de to drikke.