Når det er tid til kebab, er det værd at tænke over, om det er skadeligt for kroppen. Ernæringseksperter er enige om, at denne ret er sund, så længe man ikke overspiser den.
Det er værd at huske, at shashlyk er en ret “tung” ret for maven / foto depositphotos.com
Kød – et af de mest almindelige produkter til tilberedning af forskellige retter, herunder kebab. På grund af det relativt varme vejr er kebab-elskere allerede begyndt at tilberede den aktivt. Vi fortæller dig, hvor ofte du kan spise kebab.
Tidligere skrev Vi, hvordan man laver kebab i ovnen.
Hvem bør ikke spise kebab
Folk på slankekur bør ikke spise en masse kebab. En stor portion kød vil stresse deres krop. Shashlyk bør også undgås af mennesker med gigt, sygdomme i fordøjelsessystemet og hjerte-kar-sygdomme. Hvis du ikke er klar over, om du kan spise shashlyk med forhøjet blodtryk, så husk – i meget begrænsede mængder.
Hvis kebab er lavet af svinekød, kan du ikke spise meget af det for mennesker med højt kolesteroltal.
Og lammekebab bør ikke spises af folk med dårlig mave eller tarme, fordi dette kød er ret svært at fordøje.
Desuden anbefaler ernæringseksperter ikke at give en masse shashlik til børn under 8 år.
Shashlyk – fordele og ulemper, ncer i forbruget
Ernæringseksperter fortæller regelmæssigt, hvad der er skadeligt for shashlyk. De bemærker, at kød tilberedt på kul ikke bør misbruges for ikke at skade kroppen. Derudover råder eksperter dem, der er på slankekur på en picnic, til at spise grøntsager. Faktum er, at fibre fylder maven og ikke lader dig spise et ekstra stykke kebab.
Generelt rådes folk til ikke at overspise kebab, for ellers kan man i stedet for nydelse få kvalme, tyngde i maven og oppustethed.
Samtidig er eksperter opmærksomme på, at shashlik er nyttigt, hvis det ikke er fedtet, tilberedt korrekt og af kvalitetskød.
Hvor ofte kan du spise en kebab – for elskere af delikatessen på en note
Det er bedre at spise shish kebab lavet af rødt kød ikke mere end 100 g om dagen. Hyppigt forbrug af sådan en kebab kan fremprovokere udviklingen af kræft. Kebab af svinekød bør heller ikke spises særlig ofte, og ved tilberedning er det værd at huske, at svinekød skal steges grundigt.
Generelt gør ernæringseksperter dog opmærksom på, at tilberedning af kebab frigiver kræftfremkaldende stoffer. I den forbindelse anbefales det, at man ikke spiser kebab mere end en eller to gange om måneden.
Hvilken del af svinekødet er ikke egnet til kebab – råd
Hvis du skal på picnic og er blevet bedt om at købe kød til kebab, skal du være opmærksom på, at kød fra grisens ryg ikke er egnet. Det er hårdere og har blodårer. Sådant kød vil gøre kebaben tør og sej.