Hvordan man laver blød kål til fyldt kål uden at koge: ikke alle husmødre ved det

Vi fortæller dig, hvordan du blødgør hvidkål uden at rode med gryden.

Blød kål til fyldte kål uden kogning – flyhacks / af depositphotos.com

Kål til fyldte kål koges normalt i en gryde, og når den bliver blød, fjerner man bladene fra den et efter et. Det er en velafprøvet, men lidt besværlig metode, som kræver en vis færdighed. Men der findes nemmere metoder – vi fortæller dig, hvordan du fjerner bladene fra kål til fyldt kål, så du ikke behøver at koge den.

Den bedste måde at blødgøre kålblade til fyldt kål på uden at koge dem

Der er flere måder at gøre kål blød på uden at koge den:

  • Kål til fyldt kål i mikrobølgeovn og dampkoger

Hvis du har en mikrobølgeovn eller en dampkoger, kan du bruge dem til at strippe gaflerne.

Sådan blødgør du kål til fyldt kål i mikrobølgeovnen: Vask grøntsagerne, fjern de øverste beskadigede blade, og pak dem ind i 2-3 lag madfilm. Sæt den i mikrobølgeovnen i 10 minutter på medium effekt. Når den er kølet af, fjernes filmen, marven fjernes, og den skæres i blade.

Sådan blødgør du hvidkål i en dampkoger: Tag et mellemstort kålhoved (det skal kunne være i damperens kurv), og send det ind i 2 minutter. Fjern de øverste blade, send det tilbage i 2 minutter – fjern igen de blødgjorte øverste blade. Denne procedure tager i alt 10-15 minutter.

  • Kål til fyldt kål i fryseren

Kan kålblade til fyldt kål fryses? Ja, det er den nemmeste, men ikke den hurtigste metode.

Du skal lægge blomkålen i fryseren på forhånd (natten over), derefter tage den ud og lade den tø op. Derefter skal du skille det ad i blade – de vil være bløde.

  • Kål til fyldt kål med en hammer

Denne metode hjælper, hvis de foregående ikke er egnede. Du skal skære kålen (der vejer ca. 2 kg) i 4 dele. Skær derefter den kødfulde del af bladet af, og slå resten med en træhammer på den ene side. Slåningen skal ske gradvist – fra kanten og ind mod midten. På den måde bliver bladene blødere, og du kan pakke farsen ind i dem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet