I kogende eller koldt vand: Sådan koger du æg korrekt

Når du koger æg, er det vigtigt at huske de grundlæggende punkter for at holde smagen og formen helt intakt.

Sådan koger du æg ordentligt – simple lifehacks / foto depositphotos.com

Det ser ud til, at koge hønseæg ved, hvordan man koger hønseæg, men nogle gange er der problemer med det. Selv erfarne værtinder begår fejl. For at kogte æg altid pilles godt og ikke knækker i processen, skal du huske et par enkle regler.

Tidligere fortalte vi, hvordan man laver et pocheret æg, og i dag vil vi diskutere, hvordan man koger æg korrekt.

Oftest er folk interesserede i, hvilket vand man skal dyppe æg i – i koldt eller varmt vand. Faktisk kan du koge dem i hvilket som helst vand, men der er ncer.

Hvad er den rigtige måde at koge æg på i koldt eller varmt vand?

Der er to hovedmåder at koge æg på: i varmt vand og i koldt vand. Vælg den bedste løsning i forhold til dine ægs opbevaringstemperatur. Hvis de står i køleskabet – kog dem i koldt vand, hvis de har stået ved stuetemperatur i mindst en time – kog dem i varmt vand. Lad os se på finesserne i begge tilfælde en for en.

Mange husmødre ved, hvordan man koger æg i koldt vand. Det er en ganske praktisk og enkel metode, men efter kogning af vandet er det vigtigt at følge processen. For at gøre dette er det nødvendigt at skylle æggene grundigt med vand, nedsænke dem i en beholder med koldt vand og sætte dem på en moderat ild.

Hvor længe skal man koge æg i koldt vand?

  • blødkogt æg – kog i 2 minutter efter kogning, skru ned for varmen;
  • pocheret æg – kog i 4 minutter efter kogning;
  • hårdkogt æg – kog i 7 minutter efter kogning, skru ned for varmen.

Du skal ikke være i tvivl om, hvorvidt du kan putte æg i kogende vand. I dette tilfælde er det vigtigste at huske de vigtigste regler. Det er bedst at koge æg, der har stuetemperatur, i kogende vand. Hvis du dypper æg fra køleskabet i kogende vand, vil de knække med det samme. Det vil ikke påvirke smagen for meget, men du kan ikke få formen tilbage.

Der er en enkel algoritme for, hvordan man koger æg i kogende vand. Sæt et kar med vand på ilden, og skyl æggene grundigt under rindende vand. Når vandet koger, nedsænkes æggene forsigtigt.

Tilberedningsniveauer:

  • blødkogt æg – kog i 1 minut, tag det af varmen, og lad det stå tildækket i 4-5 minutter;
  • pocheret æg – kog i 2 minutter, tag det af varmen, og lad det stå tildækket i 7 minutter;
  • hårdkogt æg – kog i 4 minutter ved moderat varme, uden at vandet koger kraftigt.

Generelt vælger hver husmor en mere praktisk måde at tilberede æg på, men det er nødvendigt at huske begge dele.

For at få skallerne til at løsne sig bedre fra æggene kan du forresten prøve at overhælde varme æg med koldt vand efter kogning. Desuden laver husmødre ofte huller i bunden af ægget for at bryde gennem den beskyttende film. De hårdkogte æg skræller så bedre.

Og for at forhindre, at æggene revner under tilberedningsprocessen, kan du prøve at tilsætte en spiseskefuld salt.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Håndlavede køkkenknive og kokkeknive i professionel kvalitet