Vi fortæller dig, hvordan du koger majs i mikrobølgeovnen på få minutter.
Majs i mikroovn med olie og salt – opskrift / depositphotos.com
Om sommeren glæder absolut alle fans af majs sig – unge kolber har længe været en rigtig godbid, overkommelig og velsmagende. Vi fortæller dig, hvordan du tilbereder majs korrekt så hurtigt som muligt, så du ikke skal vente i flere timer.
Sådan koger du hurtigt majs i mikrobølgeovnen – et praktisk handy hack
Alle er vant til, at man kun kan koge majs i en gryde – det tager en masse tid og kræfter. Du skal vaske kolberne grundigt, rengøre, koge vandet, holde øje med majsen – generelt er det ikke altid, at livsrytmen tillader dig at bruge så meget tid på madlavning. Derfor er der en anden måde – husk, hvordan du koger majs i mikrobølgeovnen på 5 minutter.
Det skal du bruge:
- 2 majskolber;
- en halv teskefuld salt;
- smør.
Mikrobølgeovnsmajs på 5 minutter tilberedes på følgende måde.
Først skal du vaske kolberne grundigt sammen med bladene (skræl dem ikke) og trimme spidserne. Læg majsene i et mikrobølgeovnsfad, og dæk dem med et låg. Sæt det i ovnen i 5 minutter ved 1000 watt. Når godbidden er klar, tages majsene ud af bladene, gnides med salt og olie og serveres.
Mikrobølgede majs i en pose med smør og salt
Der er også en anden metode til at koge majs i mikrobølgeovnen – den bruges af næsten alle, der kender til sådan et vidunderligt fluesmækkeri. Du skal tage majskolberne, rense dem for blade og vaske dem grundigt. Gnid dem straks med olie og salt, og læg dem i en polyethylenpose. Bind den sammen, læg den i mikrobølgeovnen, og tænd den i 5 minutter på højeste effekt. Når tilberedningen er overstået, tager du majsene ud og lægger dem på en tallerken. Før servering kan du tilsætte mere olie eller drysse med krydderier.