Det viser sig, at det er meget nemt at redde æg fra flækkede skaller.
Nogle gange knækker æg, selv om de ikke lægges i kogende vand, men i koldt vand / foto depositphotos.com
Det sker, at kogning og rengøring af æg kun giver skuffelse. Det er de færreste, der kan lide, når æg knækker, og det er simpelthen urealistisk at rengøre dem “smukt” uden afrevne stykker protein.
Tidligere fortalte Vi dig, i hvilken form æg er sundere, og hvor mange af dem du kan spise om dagen, nu tilbyder vi dig at lære, hvordan du koger æg perfekt, og hvorfor du skal putte citron i gryden, når du koger.
Sådan koger du æg – de grundlæggende regler
Til kogning, såvel som til brug i mad i enhver anden form, skal du dog kun bruge friske æg. Det anbefales at vaske dem på forhånd. Læg æggene i en gryde med koldt vand (ja, ja, det er ikke en god idé at smide æg i kogende vand).
For at hårdkoge dine æg skal du koge dem i 4 til 5 minutter. For at holde dem bløde, men lidt fastere, skal du øge kogetiden til 6 minutter. Hårdkogte æg skal koges i 7 minutter, og hvis du vil have en meget fast blomme, skal du regne med 9 minutter. Mange diskuterer, hvordan man koger æg korrekt og tæller tiden. Det viser sig, at alt er enkelt – du skal gøre det fra det øjeblik, vandet koger.
Sådan koger du æg, så de ikke knækker – den vigtigste og enkleste hemmelighed
Nogle gange knækker æg, selv om de ikke lægges i kogende vand, men i koldt vand. Mange husmødre ved allerede, hvad de skal putte i vandet, når de koger æg, men de deler ikke altid denne hemmelighed. Men nu er der ingen hemmelighed. En skive citron vil hjælpe dig.
Citron eller citronsaft ved kogning af æg forhindrer, at der opstår revner i skallen. Det er en sand fornøjelse at rengøre æg efter sådan en tilberedning. Skallerne falder let og smukt af, og ægget er glat og skinnende. Læg blot en skive citron eller hæld lidt citronsaft i vandet med æggene, og du vil blive overrasket over resultatet.