Medovik er en meget velsmagende, fyldig og smagfuld kage. Dens komplekse tilberedningsproces kan forenkles mange gange og spare kræfter og tid.
Kan bruges til at tilberede kage Medovik simpel opskrift / foto depositphotos.com
Kage Medovik – den opskrift, vi skal se på i dag – kan tilberedes på forskellige måder. I den klassiske version rulles der smagfulde skorper ud, som bages hver for sig, og derefter samles desserten. Dette er dog ikke en forudsætning.
Der er på kagen Medovik opskrift på fyldte kager. Det er, når dejen ikke skal rulles ud, men blot hældes på bageplader og bages. På den måde er det muligt at få en lækker, smagfuld dessert uden unødigt besvær og uden at miste en hel dag i køkkenet.
Lad os nu se nærmere på opskriften på Medovik-kage.
Cremet honningkage – opskrift på 20 minutter
Medovik uden rulning er forberedt meget enkelt, hvilket giver dig mulighed for at forberede denne lækre dessert derhjemme uden meget besvær. Til det tager vi:
- 150 gram honning;
- 40 gram sukker;
- 50 gram smør;
- 70 gram creme fraiche;
- 0,5 teskefuld bagepulver;
- 1 æg;
- 150 gram mel;
- 300 milliliter dobbeltfløde;
- 3 spiseskefulde kogt kondenseret mælk.
Varm honning og sukker op i en gryde. Når der opstår bobler, tilsættes smør, og det hele blandes, til det er homogent. Hæld creme fraiche og bagepulver i. Bland og kog videre, indtil blandingen får en karamelfarve.
Tag den af varmen, og afkøl. Pisk ægget i og bland, hæld derefter melet i, og bring blandingen til en homogen konsistens. Fordel dejen ligeligt i to tallerkener eller skåle. Hæld dejen fra den ene skål ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk den flad med en spatel. Bag to kager, og skær kanterne til, så de bliver jævne rektangler.
Pisk fløden og den kondenserede mælk til cremen. Du skal få en frodig og stabil masse. Læg to kager side om side på bordet. Smør den første med creme, og sno den til en rulle, men ikke hele vejen rundt. Smør den anden kage, og fortsæt med at sno rullen, så den også sidder fast. Smør resten af cremen på alle sider af den færdige kage. Skær kagestykkerne, som blev skåret ud tidligere, til krummer med en blender, og drys rullen på alle sider. Lad Honey Poured Honey-kagen trække lidt, og så kan du skære den ud.
Du kan også tilberede svampekage Medovik. Heldigvis tilberedes denne Medovik også uden at rulle.
Medovik – en enkel opskrift med creme fraiche
Denne medovik tilberedes med creme fraiche, hvilket er meget nemmere end at lave den med fløde. Til forberedelsen skal du bruge:
- smør – 300 gram;
- sukker – 180 gram;
- honning – 4 spsk. fuld;
- bagepulver – 2 teskefulde;
- æg – 4 stykker;
- mel – 400 gram;
- kiks – 200 gram.
Til cremen skal du desuden bruge creme fraiche (1,5-2 liter), flormelis (200 gram) og creme fraiche-fortykningsmiddel.
Smelt smør, sukker og honning i en tykbundet gryde. Når massen bliver homogen, tilsættes bagepulveret, og der røres hurtigt rundt. Væsken vil begynde at skumme og stige i volumen, men sådan skal det være. Det er vigtigt at blive ved med at røre, så der ikke er noget, der hænger fast. Lad blandingen køle lidt af, og tilsæt æggene et ad gangen.
Melet tilsættes også i portioner. Dejen skal være lidt tykkere end creme fraiche. Forvarm ovnen til 180 grader. Tag bageplader på 40 x 30 cm, og beklæd dem med bagepapir. Fordel dejen mellem dem, og stil dem op. Bag i ca. 5-8 minutter. Klip kanterne af de afkølede kager, og skær dem i halve, så du får 4 ens kager. Kværn afklip og kiks i en blender, indtil de er smuldrende.
Pisk creme fraiche med flormelis og vanilje. Tilsæt fortykningsmiddel, og bland. Smør bunden af formen med lidt creme, og læg den første kage i. Smør den med creme, og dæk den med den anden. Undgå at ødelægge cremen, da kagerne vil absorbere den godt. Smør Medovik-kagen ud på alle sider, og pynt den med krummer. Lad Medovik-kagen trække i 3-4 timer, og så kan du spise den.
Tidligere har Vi fortalt, hvordan man laver chokoladekage uden ovn på 15 minutter.