Der er flere måder at bevare hvidløgets smag og sundhedsmæssige fordele på i en bylejlighed.
Krydret smag og sundhedsmæssige fordele – hvordan man konserverer hvidløg / depositphotos.com
Hvidløg er et af de mest populære og nyttige produkter i madlavningen. Det bruges i mange forskellige retter, lige fra salater til kød- og fiskeretter.
Derudover har hvidløg mange sundhedsmæssige fordele, som f.eks. at styrke immunforsvaret, sænke kolesteroltallet og forbedre blodcirkulationen. Vi har fundet ud af, hvordan man opbevarer hvidløg korrekt, så det ikke tørrer ud og ikke mister sin friskhed og sine nyttige egenskaber.
Hvor skal man opbevare hvidløg i lejligheden – der er muligheder
Forskellige sorter anbefales at blive opbevaret ved forskellige temperaturer:
- vinter – ved en temperatur på 0 – minus 1 grads frost og en luftfugtighed på ca. 70 %;
- forår – ved en temperatur på 20 graders varme og en luftfugtighed på op til 70 %.
Spørgsmålet om, hvordan man opbevarer hvidløg – i køleskabet eller ej – falder således bort af sig selv. Vintersorter kan opbevares, forårssorter kan ikke.
Når du vælger et sted i lejligheden, skal du tage højde for, at det skal være beskyttet mod fugt og temperatursvingninger, uden direkte sol og bedre skygge. For eksempel i en kurv under bordet eller i en køkkenskuffe.
Hvidløg opbevares også i en pose lavet af åndbart stof – hør eller bomuld, som skal hænges op et køligt, tørt sted.
En anden måde er at opbevare i glaskrukker. De tørrede hvidløgshoveder lægges i et glas og rulles op under nøglen, lufttæt.
Sådan opbevarer du hvidløg i køleskabet – en vigtig nce
Om du kan opbevare hvidløg i køleskabet, skrev vi ovenfor. Det er vigtigt, at beholderen med hvidløg er tæt lukket. Det kan f.eks. være en plastikbeholder eller den samme glaskrukke.
Derudover kan hvidløg med fordel fryses. Et par timer, og produktet bevarer sin smag, lugt og nyttige egenskaber i seks måneder.
Sådan opbevarer du hvidløg i fryseren:
- hele – hoveder skal være ubeskadigede, rene og tørre, så vask dem ikke før nedfrysning, men pil det øverste lag af skallen af med hænderne;
- nelliker – læg de skrællede nelliker i en plastikbeholder eller en pose med lynlås;
- knust – i en lynlåspose eller isform.
For at gøre det lettere at bruge det frosne, hakkede hvidløg fra lynlåsposen, skal du lægge det i et tyndt lag, der er ca. 5 mm tykt.
Før nedfrysningen kan du trykke små firkanter gennem posen (ikke med skæret fra en kniv eller lineal) for at gøre det nemmere at brække den ønskede mængde af fra emnet senere.
Tidligere har Vi fortalt, hvorfor man ikke kan opbevare mad i folie, og hvor farligt det er.