Hvorfor du ikke skal smide dumplings i kogende vand, og hvordan du koger dem ordentligt, kan du læse i Vi-artiklen.
Sådan laver du dumplings – handlingsalgoritme / depositphotos.com
Uanset hvilken slags dumplings du har – købt i butikken eller lavet selv, tilberedes de på samme måde. Du kan tilberede dem på forskellige måder – på komfuret, i mikrobølgeovnen eller i en multicooker. Vi fortæller dig, hvor meget du skal koge dumplings for at gøre dem velsmagende.
Tidligere fortalte vi dig, hvordan du laver den perfekte dej til dumplings og dumplings.
Sådan koger du dumplings korrekt med koldt vand – proportioner
Den første regel er, at frosne dumplings ikke skal optøs, for så klistrer de. Til et halvt kilo dumplings er det optimalt at tage 1,5 liter vand, men hvis du har brug for en fyldig bouillon, er det nok med en liter vand. Det vigtigste tip er, at væsken skal dække dumplingsene helt, ellers vil de klæbe og koge.
Det er ideelt, hvis du også salter vandet og tilsætter 1-2 laurbærblade og et par ærter sort peber under tilberedningen af melbollerne. Hvis du er bange for, at melbollerne klistrer sammen, så hæld 1-2 spsk. vegetabilsk olie i. Derudover kan du krydre retten med dine yndlingskrydderier og smide et halvt løg i vandet – dette smarte træk vil forbedre smagen.
Sådan laver du dumplings i en gryde – instruktioner
Hæld den nødvendige mængde vand i en beholder, og sæt den på ilden. Når vandet er varmt, men ikke koger, tilsættes krydderier og vegetabilsk olie. Læg melbollerne i vandet, og rør straks rundt, så de ikke klistrer sammen. Bring vandet i kog, indtil melbollerne flyder op til overfladen. Når det sker, skrues der ned for varmen, og retten koges i 5-7 minutter under omrøring. I slutningen af processen tager du dem op med en hulske, lægger dem på en tallerken og serverer dem med creme fraiche.
Sådan tilbereder du frosne dumplings korrekt i en multicooker
Du kan koge dumplings ved hjælp af en multikoger i vand. For at gøre dette skal du hælde vand i skålen på multicookeren, bringe det i kog i tilstanden “Boil”, tilsætte krydderier og olie. Læg melbollerne i bouillonen og rør rundt, luk derefter låget og kog retten i 10 minutter.
Dampet kan du også lave velsmagende dumplings. Teknologien er enkel – hæld først 1-2 kopper varmt vand i skålen på multikogeren. Tilsæt krydderier, sæt en beholder til dampende aftensmad ovenpå, og smør den med vegetabilsk olie. Læg dumplings i beholderen i et enkelt lag, og drys med salt. Luk låget, og tilbered retten i tilstanden “Steam Cooking” i 15-20 minutter.
Sådan koger du dumplings i mikrobølgeovnen på en velsmagende måde
Mikrobølgeovnen er fantastisk til at koge dumplings – der er bare ikke så mange, der ved det. Læg melbollerne i en dyb beholder, tilsæt varmt vand, krydderier og olie. Dæk derefter beholderen med et låg eller en tallerken. Indstil mikrobølgeovnen til fuld effekt, tænd for timeren i 5-8 minutter, og lad melbollerne koge. Under hele tilberedningstiden skal de omrøres 2-3 gange.